ÎMPOTRIVA STRĂMUTĂRII REFUGIAŢILOR ŞI MIGRANŢILOR ÎN ROMÂNIA


Musafir

/ #54

2015-10-01 09:09

Criza imigranţilor care a pus pe jar Uniunea Europeană bate şi la uşa României, ajungând, foarte probabil, şi în judeţul Constanţa. Se pare că o parte din refugiaţi - câteva sute! - vor fi cazaţi în sudul litoralului, mai exact la Mangalia.

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local, a fost adusă în discuţie o solicitare adresată de către Ministerul Afacerilor Interne, mai exact din partea Gărzii de Coastă, în care se solicită identificarea unor spaţii în care ar putea fi cazaţi 500 de refugiaţi. În timp ce unii consilieri resping total ideea, primarul din Mangalia se pune pe treabă şi consideră că nu trebuie să dramatizăm. Acesta se bazează pe faptul că refugiaţii nu au în plan să petreacă prea mult timp în România, ci doar o tranzitează.

„Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze ţara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiţi chiar şi pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm şi să speriem lumea. Este un fenomen, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiţi. O să căutăm un spaţiu unde să putem amplasa corturile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

Refugiaţii, la masă cu turiştii?

De cealaltă parte, unii consilieri nici nu vor să audă despre solicitare.

„A fost identificată, ca şi locaţie, parcarea de la Venus, mai exact în zona Hotel Adriana. Am respins din start acest demers. Este inadmisibil să facem campusul acestor refugiaţi la Mangalia. Nu avem nevoie de aşa ceva, deoarece ne-ar prejudicia imaginea. Ce o să se întâmpla la vară? O să ia cina cu turiştii? Trebuie să recunoaştem şi să fim conştienţi că nu toţi sunt paşnici şi amărâţi şi că ei devin violenţi. Dacă vin şi rămân aici, ce o să se întâmple la iarnă? O să stea în corturi? Nu, clar. O să umble prin casele oamenilor şi o să încerce să facă rost de bani”, a declarat consilierul local Paul Foleanu.

De asemenea, în adresa solicitată de către Garda de Coastă, este specificat faptul că trebuie găsit un loc de cazare şi pentru 23 de poliţişti de frontieră. Ofiţerii ar urma să le facă faţă celor 500 de imigranţi.

Amintim că, în cursul zilei de marţi, în cadrul Consiliului JAI, Uniunea Europeană a ajuns, într-un final, la un acord în ceea ce priveşte repartizarea refugiaţilor. Astfel, România ar urma să primească în jur de 5.000 de imigranţi. EXISTA UN REAL PERICOL LA ADRESA CETATENILOR ROMANIEI -PRIN FAPTUL CA PRINTRE REFUGIATI SE POT STRECURA TERORISTI,TRAFICANTI DE FIINTE UMANE ,DROGURI !ASOCIATIA RO ANTIDROG AGENTIA MUSCEL DE COMBATERE A STUPEFIANTELOR,TRAFICULUI DE FIINTE UMANE SI LUPTA CONTINUA IMPOTRIVA TERORISMULUI CONDUCEREA



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...