Dorim: Prințul Nicolae să fie recunoscut Altetă Regală a României

Ommmegang

/ #12 Monarhia serbeaza, decoreaza, pe printul Nicolae il indeparteaza, ... , dar inca nu salveaza ... :-(

2015-08-12 19:13

Ar trebui ca Mihai de Romania sa renunte singur la titlul sau de "Rege al Romaniei" si sa-i lase pe romani sa puna pe Tron pe cine vor ei.

Mihai nu va reveni niciodata pe Tron prin vointa poporului roman. Popularitatea sa personala a scazut la zéro fata de cum se prezenta in 1992.

Daca atunci in 1992 s-au adunat in Bucuresti in jur de un milion de romani ca sa-l vada si sa-l auda, de atunci si pina azi nu s-au adunat niciodata nici macar zece mii de romani pentru a-l vedea si a-l asculta pe Mihai. Iar daca zece mii reprezinta un procent ( 1% - adica unu la suta ) din milionul de romani adunati in 1992, se poate spune ca mai putin de zece mii inseamna, practic, zéro (0%) fata de ce a fost in 1992.

Dupa 1992 numerosi romani monarhisti au fost din ce in ce mai dezamagiti de Mihai iar unii au devenit republicani vazind ca Mihai a revenit in Romania ca sa-si recupereze averile si sa-i critice pe comunistii carora el le-a lasat tara cind a plecat de pe Tron.

La ora actuala Mihai nu mai face unanimitate intre romanii monarhisti si circula din ce in ce mai mult ideea (asta nu numai printre romanii monarhisti din diaspora) aducerii pe Tron a unui print dintr-o familie regala europeana care sa fie la scurt timp incoronat ca primul rege din a doua dinastie regala a Romaniei.

Parerea mea personala e ca Mihai a fost un rege mediocru care nu si-a iubit tara ca un adevarat rege si nici nu a luat in serios meseria sa de rege. El ar putea figura printre principalii responsabili de starea jalnica in care a ajuns Romania la ora actuala.

Monarhia constitutionala poate fi valabila chiar si pentru Romania anului 2015 insa cu conditia ca pe Tron sa nu fie Mihai sau o alta persoana la fel de lipsita de popularitate.