Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #40330 Foşti salariaţi ai Oltchim, în greva foamei.

2015-06-22 09:49

Foşti salariaţi ai Oltchim, în greva foamei

22 IUN2015  Categorie: Social  http://www.diacaf.com/out/?i=27645228

Un număr de cinci disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat de luni în greva foamei în faţa sediului combinatului, nemulţumiţi de faptul că până în prezent nu au fost achitate salariile compensatorii promise din momentul concedierilor colective din anul 2013.


“Deşi au fost opinii că ar trebui să intrăm cât mai mulţi în această formă de protest, eu consider că este suficient ce ne-am propus. Acele plăţi compensatorii dacă erau acordate la timp puteam şi noi face o prognoză, erau bani care ne ajutau să trecem perioada de avarie, ulterioară intrării în şomaj. După zeci de ani de muncă şi rămânerea pe drumuri, orice om are nevoie pentru o sc_urtă perioadă de un venit până se reorientează. Nouă ni s-a promis asta şi promisiune a rămas. Avem colegi aflaţi în pragul evacuării din case, cu rate la bănci, neplătite, cu copii care nu au avut rechizite, am ajuns chiar de milă, după atâţia ani de muncă şi doi ani de disperare”, a declarat, Constantin Sărăcilă, grevist al foamei.


Combinatul vâlcean Oltchim se află de doi ani în insolvenţă şi lucrează la 30% capacitate, după ce în 2012 fusese închis pentru trei luni. Din cei 3.200 de salariaţi din acel an, în prezent mai lucrează 2.200, aproximativ 1000 de muncitori fiind disponibilizaţi în anul 2013.
Salariaţii concediaţi solicită de doi ani drepturile financiare promise în momentul disponibilizărilor.