Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #40064

2015-06-16 07:47

Disponibilizaţii de la Oltchim vor picheta din nou Guvernul

 

Săptămâna aceasta, peste 40 de disponibilizaţi de la Oltchim vor manifesta pe treptele Guvernului nemulţumiţi de promisiunile mincinoase ale ministrului Economiei, Mihai Tudose.

Cu două săptămâni în urmă, ministrul Tudose le-a promis celor trei persoane care au făcut greva foamei pe treptele Guvernului că va semna documentele necesare pentru acordarea salariilor compensatorii, după plecarea acestora a uitat de ei şi salariile lor compensatorii.
Joi,11 iunie, conducerea combinatului a avut parte de un adevărat scandal între cele două grupuri de disponibilizaţi, cei care au acceptat salariile de 1000 lei, oferite de administratorul judiciar, şi cei 40 care vor întreaga sumă odată, grupul fiind considerat nucleul greu al disponibilizaţilor din cauza refuzului de a-şi primi banii cu ţârâita, pe o perioadă nedefinită de timp. După reîntoarcerea de la întâlnirea cu Mihai Tudose, conducerea combinatului a promis celor 40 de disponibilizaţi prezenţi săptămânal în faţa pavilionului central că le va da o sumă fixă de bani, dublă, cu condiţia de a renunţa la manifestaţiile din faţa sediului, a Prefecturii şi a Guvernului. Aparent, grupul celor 40 urma să primească un salariu lunar de 2.500 lei, bani din care aceştia puteau să-şi acopere asigurările medicale şi cotizaţia la Casa de Pensii, media de vârstă nedepăşind 50 de ani.
Scandalul a fost provocat de disponibilizaţii care au stat acasă şi s-au mulţumit cu oferta conducerii, majoritatea fiind deja la pensie sau angajaţi la firme private. Respectivii s-au simţit discriminaţi şi au revenit asupra sumei. Conducerea combinatului a închis conflictul prin ruperea listei cu beneficiarii noii înţelegeri şi a declarat că negocierile au picat.
Cei 40 de disponibilizaţi rămaşi pe dinafară, deoarece în primăvară le-a expirat şi ajutorul de şomaj, au decis să-şi reia manifestaţiile pe treptele Guvernului, unde vor sta până îşi vor primi salariile compensatorii furate de Guvern pentru funcţionarea combinatului.

D.N.