Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36203 Românii au refuzat să muncească pentru salariul minim la o fabrică de textile deschisă în Bărbatesti

2015-04-15 11:04

Românii au refuzat să muncească pentru salariul minim la această fabrică de textile deschisă în Bărbăteşti-Vâlcea. La scurt timp, patronul a primit un telefon din partea Ambasadei Republicii Bangladesh

Locuitorii din Bărbăteşti (judeţul Vâlcea) refuză să se angajeze la fabrica de confecţii textile din comună, deoarece salariul este cel minim pe economie, scrie Adevărul.

„Când am adus acest investitor în Bărbăteşti, am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost aşa. Fabrica are acum doar 28 de angajaţi din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afişe prin staţiile de autobuz şi am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească”, a declarat primarul Constantin Banacu.

Deranjat că locuitorii din comuna pe care o păstoreşte nu vor să se angajeze la fabrica de confecţii textile, care va produce haine pentru englezi, primarul Banacu a cerut ajutor din străinătate, iar răspunsul a fost prompt: Bangladeshul ar putea trimite la Bărbăteşti câteva zeci de muncitoare.

 

„La o întâlnire a Camerei de Comerţ şi Industrie, am zis că suntem dispuşi să apelăm şi la forţă de muncă din China sau Filipine. La scurt timp am primit un telefon din partea unui reprezentant al Ambasadei Republicii Bangladesh în România. Mi-a spus că ei au oameni în Piteşti şi în alte câteva oraşe, şi că ar putea trimite şi la noi muncitoare, că sunt foarte  bune în domeniul confecţiilor textile. M-aş bucura să aducă măcar 50 sau 60 de persoane, că avem unde să le cazăm”, a declarat Banacu, conform Adevărul.

Pentru munca prestată, muncitoarele din Bangladesh ar urma să primească salariul minim pe economie, dar şi bonuri de masă şi cazare în două şcoli dezafectate din comună.

http://www.gandul.info/stiri/romanii-au-refuzat