Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36066 Rm. Vâlcea este un oraş în care industria nu mai există (CPL, Vâlceana) sau este la cote de avarie.

2015-04-08 07:23

Râmnicu Vâlcea un oraş în care sărăcia este la metastază, iar ziariştii care spun adevărul sunt înjuraţi

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=13391

Râmnicu Vâlcea este un oraş în care şomajul este deja o stare de fapt, este oraşul în care industria nu mai există (CPL, Vâlceana) sau se află la cote de atenţie sau avarie (Oltchim).
Râmnicu Vâlcea este un oraş în care investitorii străini se numără pe degete şi care foarte greu au reuşit să intre pe piaţă salvând uneori uzine aflate în moarte clinică (USG sau Hervil). Sau se spune că li s-a cerut şpagă

Râmnicu Vâlcea este un oraş în care 80% din locuitori trăieşte cu un salariu de 800 de lei, pe lună, în mână sau chiar mai puţin.
În Râmnicu Vâlcea cine are un salariu de 1.500 de lei este considerat boier, deşi raportat la Sibiu este tot un flămând. Judeţul Vâlcea şi Râmnicu Vâlcea se află ca standarde de viaţă şi salarizare pe ultimul loc dintre cele cinci judeţe ale Olteniei.

În Râmnicu Vâlcea se trăieşte la negru, banii care curg netaxaţi sunt de fapt porţiunea care înfrumuseţează cât de cât viaţa.

Puţinii investitori care s-au încumetat să facă o afacere sunt obligaţi să joace politic fie într-o parte fie într-alta altfel sunt şantajaţi.

Marile investiţii din Râmnicu Vâlcea sunt niscai hypermarketuri.
În Râmnicu Vâlcea se trăieşte prost şi fără viitor.
În Râmnicu Vâlcea dacă ai reuşit un cheag de bani fie devi snob fie dacă eşti normal, eşti somat să intri în politică.

În Râmnicu Vâlcea majoritatea locuitorilor stau la bloc, pentru că au reuşit să preia moştenire apartamentul de la părinţi pe care şi aceştia săracii l-au primit şi ei la uzina socialistă unde lucrau.
În Râmnicu Vâlcea vilele de neam prost aparţin unora care au lucrat toată viaţa la stat (!?).
În Râmnicu Vâlcea toţi oamenii vor să lucreze la stat, de fapt.

În Râmnicu Vâlcea interesul personal este mai important decât interesul comunitar.
În Râmnicu Vâlcea, majoritatea oamenilor se îmbracă la magazine second-hand şi îşi plătesc cu ţârâita datoriile la asociaţie.  Pentru că nu au bani.
În Râmnicu Vâlcea peste jumătate din familiile cu 4 membrii, din care doi copii minori, trăiesc cu un venit total variind între 1.500 şi 2.000 de lei, aici adăugând alocaţiile copiilor şi alte subvenţii. Ce viitor au aceşti copii?

Râmnicu Vâlcea nu are un proiect de perspectivă, s-a încercat o strategie care însă a numit oraşul port maritim.
În Râmnicu Vâlcea, un sfert din tineri sunt plecaţi la culesc căpşuni, zidărie sau ţamţarap prin statele comunitare.
În Râmnicu Vâlcea, un procentaj covârşitor de mare dintre cetăţeni au luat ajutoare din fondurile comunitare. 
În Râmnicu Vâlcea afacerile nu au perspectivă, antreprenorii se bucură dacă reuşesc două sau trei luni să se menţină pe piaţă.

În Râmnicu Vâlcea există doar o tehnică a supravieţuirii iar dacă Ceauşescu ar fi viu, ar câştiga alegerile detaşat.

În Râmnicu Vâlcea procentul celor care nu reuşesc să-şi achite datoriile la bănci depăşeşte jumătate dintre cei cu rate, clasând judeţul pe primul loc în ţară.

Pe acest fond de „subdezvoltare a oraşului”, Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea şi mă refer cu precădere la cei doi portocalii –galbeni care s-au trezit lezaţi ar trebui să tacă şi nu se ne înjure. Nu de ziarul Râmnicu Vâlcea Week depinde repararea celor de mai sus, nu ziarul Râmnicu Vâlcea Week aduce investitori, creează locuri de muncă, asigură confortul cetăţenilor, nu, acesta este un  ziar care nu mângâie pe creştet pe cei care sunt direct responsabili de starea de fapt a acestui oraş. Iar portocalii vopsiţi în galben şi care emit azi comunicate de presă în care jurnaliştii acestui ziar sunt consideraţi agramaţi şi de joasă speţă, să privească fişa postului, parcă acolo scrie că bunăstarea locuitorilor este o prioritate. Apropos, domnilor portocalii-galbeni care aţi sărit să înjuraţi acest ziar, nu Râmnicu Vâlcea Week a tăiat salarii, nu Râmnicu Vâlcea Week a mărit TVA-ul, nu Râmnicu Vâlcea Week i-a făcut pe Videanu, Udrea, Sandu să devină azi inculpaţi.

Apropos, nu ne intinmdează nimic, dorim un singur lucru, ca Râmnicu Vâlcea să devină un oraş prosper şi nu cel de mai sus.

 

Mihai IONESCU