Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34903 Arhiepiscopia Râmnicului cu o mână cerşeşte bani de la buget, cu cealaltă plăteşte avocaţi împotriva

2015-03-03 00:40

Arhiepiscopia Râmnicului cu o mână cerşeşte bani de la buget, cu cealaltă plăteşte avocaţi împotriva Primăriei

Arhiepiscopul Varsanufie Gogescu se pregăteşte să revendice în instanţă clădirea în care învaţă elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”…pe banii Primăriei Râmnicului. Arhiepiscopul a cerut Executivului Primăriei Râmnicului aproximativ 800 milioane lei vechi, pentru plata… utilităţilor, dar nimeni nu a luat în calcul faptul că banii ar putea fi folosiţi pentru plata…avocaţilor.

Primarul interimar Ion Gigi Matei vrea să se pună bine cu Dumnezeu prin slujitorii Bisericii. Astfel, în hotărârea aprobată de Consiliul Local, în şedinţa ordinară din luna februarie, a alocat Arhiepiscopiei Râmnicului, la solicitarea arhiepiscopului Varsanufie, aproximativ 800 milioane lei vechi pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile înregistrate în sezonul rece 2014-2015, la sediul din Strada Episcopiei.
Cum alegerile bat la uşă, doar doi dintre consilierii locali s-au împotrivit acestui proiect: generalul Dumitru Ţârdea şi avocatul Iulian Voicu.
Generalul a atras atenţia primarului că suma cerută e mărunţiş şi s-ar putea ca rugăciunea să fie făcută doar pe jumătate.
“Pentru bugetul primăriei e o sumă importantă, dar pentru Arhiepiscopia Râmnicului e o sumă insignifiantă. Mă gândesc să nu se supere. Eu ştiu că foarte mulţi gândiţi ca şi mine, însă nu vă lasă doctrina partidului să spuneţi, pentru că toţi gândiţi că vă ajută Dumnezeu la alegeri. Cu aceşti bani se putea susţine un act de cultură, care ar fi lăsat ceva în urmă, că nu stă Arhiepiscopia în banii ăştia, sunt sigur de asta”, a spus consilierul independent Dumitru Ţârdea.
Consilierul local independent Iulian Voicu a fost ceva mai dur şi a cerut Executivului să nu-şi mai facă pomană cu BOR deoarece capii au suficienţi bani pentru luxul afişat ostentativ.
„Cred că Biserica îşi poate plăti aceste utilităţi, dacă capii îşi permit să se plimbe cu Porche Cayenne, au bani să-şi plătească căldura şi celelalte utilităţi. Nu ceri bani la primărie când afişezi ostentativ un lux de prost gust . În Consiliul Local am aprobat bani pentru construirea de biserici, pentru editarea de cărţi, dar n-am primit nimic la schimb. Să-şi plătească cheltuielile pentru că au fonduri proprii şi nu au dat niciun semn de bunăvoinţă ba, mai mult, acum revendică şi clădirea liceului Mircea cel Bătrân. Eu votez împotrivă.”, a precizat consilierul Iulian Voicu, singurul consilier local care a votat împotriva proiectului de hotărâre.

Supărarea celor doi consilieri este perfect justificată, Arhiepiscopia Râmnicului vrea clădirea în care funcţionează Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” dacă municiplaitatea nu-i va transfera mai rapid Seminarul Teologic cu tot ce se află pe terenul din vecinătatea lui. Inspectorul general şcolar Ion Gherghinaru a afirmat că reprezentanţii Bisericii au apelat deja la serviciile unei firme de avocatură în vederea introducerii în instanţă a acţiunii de revendicare. Cu toate acestea, anul acesta, ca şi anul trecut, Arhiepiscopia a cerut Executivului Primăriei nu mai puţin de 200.000 lei, adică două miliarde de lei vechi….şi i s-a dat, doar că aeriepiscopul a luat gestul ca pe un bun cuvenit şi nu vrea să dea nimic la schimb.