Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #34562 Satul de vacanţă al Oltchim, în paragină

2015-02-24 20:17

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social

 

Situație dezastruoasă în satul de vacanță al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Complexul de agrement unde își petreceau zilele libere angajații este închis din 2012 și a ajuns în paragină. Combinatul nu poate vinde complexul de agrement, pentru că face parte din pachetul care trebuie privatizat.

 

În toate camerele satului de vacanță Oltchim, mobilierul este vechi, a apărut igrasia, iar clădirile trebuie renovate. Baza de agrement a fost ridicată acum mai bine de două decenii. Proprietatea de aproape 5.000 de metri pătrați a fost construită pentru a găzdui manifestări ca Zilele Oltchimului, dar și pentru a le oferi angajaților o variantă de a-și petrece zilele libere.

Satul de vacanţă Oltchim Râmnicu Vâlcea cuprinde mai multe clădiri care oferă 10 locuri de cazare, dar are şi două săli de mese, două foişoare, precum şi o piscină. Din păcate, toate acestea sunt închise din anul 2012, când Oltchim a intrat în insolvență.

Oamenii din zonă spun că, demult, satul de vacanţă era foarte frumos şi că veneau mulţi vizitatori, dar că acum e pustiu, “s-a ales praful”.

Terenul de 5.000 de metri pătraţi este al combinatului, dar construcţiile sunt ale Sindicatului.

„Şi noi, Primăria, având în vedere că se află pe teritoriul localităţii, am fi interesaţi să o avem în patrimoniu, dar localităţile au bugetele foarte limitate şi nu avem bani pentru asemenea investiţii”, a declarat George Popolan, primarul comunei Dăești.

Terenul pe care se află satul de vacanță a fost evaluat la 50.000 de euro, iar clădirile și anexele valorează 200.000 de euro.