Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

/ #34269 Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 10:23

#34268: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 1.1.3. PROGRAMUL DE PLATA A CREANTELOR prevazut prin Planul de reorganizare S.C. Oltchim S.A.

Conform art. 3 alin. (1) pct. 22 din Legea nr. 85/2006, programul de plata a creantelor este tabelul de creante inclus in Plan, care cuprinde:
-cuantumul sumelor pe care Oltchim SA se obliga sa le plateasca acestora in perioada de reorganizare judiciara, prin raportare la Tabelul definitiv al obligatiilor si la fluxurile de numerar aferente Planului de reorganizare,
si
-termenele la care Societatea se obliga sa plateasca aceste sume.
Modalitatea de rambursare concreta, pentru fiecare creanta inclusa in categoriile de creante care voteaza Planul de reorganizare conform art. 100 din Legea nr. 85/2006, este stabilita prin Programul de plata a creantelor Oltchim SA, care constituie Anexa nr. 1 la prezentul Planul de reorganizare.

Conform Tabelului definitiv al obligatiilor societatii, masa credala se compune din 4 categorii de creditori:
- categoria creantelor garantate;
- categoria creantelor salariale;
- categoria creantelor bugetare;
- categoria creantelor chirografare.
Planul de reorganizare prevede existenta celei de-a 5-a categorii de creante, respectiv categoria creantelor chirografare conform art. 96 din Legea 85/2006, care va include creantele creditorilor CET Govora si Autoritatea Nationala Apele Romane - Administratia Bazinala de Apa Olt.
In urma unei analize atente a posibilitatilor financiare, expusa in capitolele anterioare, propunem un program de plata ce presupune achitarea in proportii diferite a creantelor, astfel cum acestea figureaza in Tabelul definitiv al obligatiilor, dupa cum urmeaza:

Tabelul definitiv al obligatiilor, dupa cum urmeaza:

-plata unui procent de 70% din Suma neta (reprezentand diferenta dintre pretul de vanzare a patrimoniului si afacerii Oltchim SA si platile aferente datoriilor curente si cheltuielilor de procedura, asa cum se poate observa in tabelele din pagina anterioara) catre categoria creantelor garantate, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incasarii de catre societatea debitoare a pretului aferent vanzarii partilor sociale ale Oltchim SPV.
De asemenea, creditorii garantati vor avea optiunea acceptarii conversiei integrale (ipoteza in care nu se va mai efectua alta plata pe baza principiului enuntat anterior) sau partiale (ipoteza in care, in urma platilor efectuate pe baza principiului enuntat anterior, diferenta va fi transformata in actiuni)

Page 98 of 315