Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34009 Conflict de interese: Gheorghe Piperea este apărătorul celor care au devalizat Oltchim.

2015-02-17 09:47

http://www.realitatea.net/activitatea-lui-gheorghe-piperea

Activitatea administratorului judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, va fi atent monitorizată de ministrul Economiei. Declaraţia a fost făcută de Varujan Vosganian după ce Realitatea TV a dezvăluit că Piperea este avocatul unui grup infracţional care a dat un tun de aproape două milioane de euro unei societăţi la care statul este acţionar prin intermediul SC OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea.

Realitatea TV a trimis o solicitare oficială şi premierului pentru a-şi expune punctul de vedere legat de conflictul de interese în care se află Gheorghe Piperea, dar Victor Ponta a declarat sec doar că ministerul Economiei răspunde de Oltchim.

Deşi angajaţii Oltchim nu îl doresc pe Piperea, ministerul Economiei îl lasă să continue în calitate de administrator judiciar. 

"Despre administratorul judiciar, vom vorbi, cu siguranţă, dacă la scadenţă vom vedea că nu şi-au îndeplinit obiectivele. Primul punct în plan este ca administratorii judiciari să propună un plan şi creditorii să-l accepte", a spus Vosganian. 

Gheorghe Piperea este apărătorul celor care au devalizat Oltchim. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Piteşti au trimis în judecată şase inculpaţi pentru un prejudiciu care se ridică la peste 1,8 milioane euro. Societatea păgubită s-a constituit in 2005 în urma externalizării activităţii de întreţinere şi reparaţii a SC OLTCHIM S.A. Rm.Vâlcea, care derula peste 90 % din activităţi cu această firmă de la care şi primea peste 90% din fondurile băneşti. Societatea a încheiat trei contracte comerciale cu încălcarea normelor legale şi ale atribuţiilor de serviciu şi a efectuat plaăţi către aceste firme în baza unor documente fiscale falsificate, fără ca societăţile beneficiare ale plăţilor să fi livrat vreodată marfă.