Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #34005 Senatorul Niţu i-a primit în audienţă pe disponibilizaţii de la Oltchim

2015-02-17 09:06

Senatorul Niţu i-a primit în audienţă pe disponibilizaţii de la Oltchim

Senatorul PNL Dan Niţu a purtat luni, 16 februarie a.c., un dialog informal cu un grup de foşti salariaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea despre situaţia salariilor compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească în 2013, când au fost disponibilizaţi. Cei 16 foşti chimişti care au solicitat întâlnirea cu senatorul Niţu şi-au exprimat dorinţa ca parlamentarul vâlcean să îi susţină în demersurile pe care le-au iniţiat pentru recuperarea acestor sume datorate de companie, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la data la care au fost concediaţi. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi de lipsa de implicare şi de indiferenţa de care au dat dovadă reprezentanţii actualului Guvern faţă de solicitările lor de a primi un răspuns clar cu privire la data la care îşi vor primi aceste drepturi.
​„După aproape doi ani de promisiuni neonorate, este de înţeles de ce aceşti oameni nu mai au încredere în ceea ce li se spune. Au fost păcăliţi şi purtaţi pe drumuri pentru drepturile lor. Sunt printre ei suferinzi de diferite boli incurabile, dobândite după ani de muncă în condiţii grele, sunt situaţii în care şi soţul, şi soţia au fost concediaţi, sunt oameni în prag de pensionare şi care acum nu se pot pensiona deoarece nu îi angajează nimeni pentru cele câteva luni care le mai lipsesc şi nici nu se pot recalifica. Cu toţii au mare nevoie de aceşti bani care li se cuvin şi pentru care, în cele mai multe dintre cazuri, au fost de acord să semneze acele decizii de disponibilizare. Dialogul pe care l-am avut cu ei mi-a întărit părerea că actual Guvern este incapabil (dacă nu chiar rău intenţionat) să rezolve această problemă socială acută de la Oltchim. Planul de reorganizare în care şi-au pus speranţa este neaşteptat de slab. Aduce mai multe incertitudini, mai multe întrebări despre viitorul celor care au lucrat şi al celor care încă mai lucrează la Oltchim. O serie parlamentari vâlceni au intervenit pentru rezolvarea acestei situaţii, ceea ce este un lucru foarte bun. Cu cât presiunile asupra Guvernului sunt mai mari, cu atât cresc şansele ca această problemă să fie soluţionată. Oamenii au nevoie de un răspuns onest şi responsabil”, a subliniat senatorul Niţu.
​Săptămâna trecută, senatorul liberal i-a adresat o interpelare ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, căruia i-a solicitat să comunice data exactă la care foştii, dar şi actualii angajaţi ai combinatului Oltchim vor primi drepturile salariale restante. Parlamentarul vâlcean şi-a arătat disponibilitatea de a continua demersurile pe lângă autorităţile locale şi cele guvernamentale pentru clarificarea situaţiei actuale şi le-a promis foştilor chimişti un dialog deschis ori de câte ori îi vor solicita ajutorul.