Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #33341 Planul de reorganizare sau cum se vand gogosile la Oltchim / pag. 105 - 106

2015-02-06 13:42

Categoria creantelor salariale

Conform Programului de plati prevazut in cuprinsul Planului de reorganizare, creditorii cu creante salariale urmeaza a fi platiti prin Plan intr-un procent de 100%, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incasarii de catre societatea debitoare a pretului reprezentand contravaloarea partilor sociale detinute la Oltchim SPV.

Mentionam ca, in cazul falimentului Oltchim SA, pe baza simularii efectuate in acest scop, salariatii nu ar putea beneficia de nicio distribuire de fonduri.

a) Fata de aceasta imprejurare, apreciem ca fiind indeplinita conditia prevazuta la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 85/2006, creditorii cu creante salariale nefiind in situatia de a primi mai putin decat ar fi primit in cazul falimentului in cazul in care ar respinge Planul (asa cum am precizat anterior, in scenariul, falimentului acestia ar primi 0% din valoarea creantelor lor).

b) Fata de modalitatea de plata a creantelor salariale, astfel cum a fost aceasta prevazuta prin Plan, este indeplinita conditia prevazuta la art. 101 alin. (2) lit. b) din Lege, creditorii cu creante salariale neaflandu-se in situatia de a primi mai mult decat valoarea totala a creantelor acestora.

c) In ipoteza in care categoria de creante salariale va exprima un vot pozitiv cu privire la Plan, in speta nu sunt incidente prevederile art. 101 alin. (2) lit. c) din Lege, acestea reglementand situatia in care categoria de creante defavorizate respinge planul de reorganizare. In cea de-a doua ipoteza, respectiv categoria de creante salariale va exprima un vot negativ cu privire la prezentul Plan, categoriile de creante inferioare, respectiv creantele bugetare, creantele chirografare conform art. 96 din legea 85/2006, precum si celelalte creante chirografare nu vor putea primi mai mult decat ar primi in cazul falimentului (respectiv, nu vor beneficia de nicio distribuire de fonduri sau conversie a datoriilor in actiuni).