Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32847 LIDERUL SINDICATULUI ARPECHIM ...

2015-01-30 09:16

LIDERUL SINDICATULUI ARPECHIM I-A ÎNMÂNAT MINISTRULUI POP, ÎN PREZENȚA PREFECTULUI, O SOLICITARE DE SALVARE A RAFINĂRIEI

http://www.jurnaluldearges.ro/

Published on 29 January 2015

Conducerea OMV a anunțat oficial demararea acțiunii de demolare a Rafinăriei Arpechim. Deși Ionel Popescu, liderul Sindicatului Rafinorul din Arpechim, a fost prezent astăzi la Prefectura Argeș, unde i-a înmânat ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, o solicitare ca statul român să cumpere rafinăria de la OMV și astfel s-o salveze, jocurile sunt făcute.

„Dorim ca această rafinărie să fie menținută în stare de conservare pentru a se privatiza la pachet cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. Există la ora actuală probleme deosebite pentru că a fost anunțată oficial de către conducerea Arpechim începerea pregătirilor pentru demolarea Rafinăriei. Noi avem un acord între conducerea Ministerului Economiei și conducerea OMV Petrom, de la ministrul Ariton, în care se menținea Rafinăria Arpechim în stare de conservare. Am făcut solicitări și către Ministrul Economiei și către Prefectura Argeș, dar nu am primit niciun răspuns. Săptămâna trecută am făcut încă o solicitare pentru menținerea acestor instalații în stare de conservare până se ia o decizie finală privind privatizarea Oltchim, care se știe că se vrea la pachet cu platforma Arpechim. Aceasta este solicitarea noastră, de menținere a acestor instalații, cel puțin până la o decizie privind privatizarea Oltchim” a subliniat Ionel Popescu, liderul Sindicatului Rafinorul din Arpechim.
 

Alex Vlaicu