Susține echivalarea asistentelor medicale cu postliceală


Musafir

/ #116 Re:

2015-01-21 11:30

#111: -  

 Sper sa nu ramai in tara daca privesti atat partea materiala! Du-te in Occident unde iti cere doar aceasta multa "practica" efectuata in cei 3 ani! Tocmai aici e diferenta: in facultati, se imbina teoria concomitent cu practica(la stagii studentul nu se limiteaza doar la injectie si punct). Si, chiar asa, ce aptitudini practice detine un elev care nu se prezinta decat la teste si proiecte iar la final primeste diploma? E o diferenta enorma intre sesiunile cu cel putin 10 ex si modul de testare al postlicealelor!

Da, se predau multe informatii care, la prima vedere, par inutile pt un as. med., insa tocmai de asta se numeste "asistent"-sa aiba acelasi limbaj cu medicul, sa stie sa-i  transmita intr-un mod profesionist datele, iar daca e intrebat de pacient un lucru banal(ce semnifica o analiza, o tehnica imagistica, sa nu-i raspunda ca e treaba medicului). Tot d.p.d.v. al asa numitelor "atu-uri" sa se faca o diferenta intre nr de ore din 4 ani(stagii, garzi, ambulatoare, practica de specialitate in spital, practica de vara+cursuri) si cei 3 ai postlicealelor. Apropo: ziua unui student pe bancile scolii incepe la 7:30 si se termina in cel mai fericit caz la 17(19):30

Desigur, exista o diferenta intre cei care au terminat postlic. acum cel putin 10 ani si cei de acum(care aleg meseria de as med doar ca o alternativa financiara si nu din pasiune). Tocmai din acest motiv se si zbat atat pt "egalitate salariala. Daca si-ar iubi profesia, s-ar stradui sa fie admisi la facultate, si chiar si la buget.