Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32251 Vicepreședintele PPE, AVERTISMENT pentru Ponta: DNA intră pe fir! E mic copil față de Năstase

2015-01-20 08:57

Premierul Victor Ponta este avrtizat că ar putea avea soarta mentorului său, fostul premier Adrian Năstase. Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, susține că constul de construcția al autostrăzii Comarnic-Brașov ar putea intra în atenția DNA, care l-ar căuta direct pe Victor Ponta.

“Pentru suma vehiculată, o singură instituţie poate să se pronunţe, şi aceasta este DNA. Un preţ de 126 milioane de euro pe kilometru este cam de 4-5 ori mai mult ca preţul pe kilometru la Bechtel (pentru Autostrada Transilvania n.n.) pe care l-am târâit după noi

până când am reuşit eu în 2011 să reziliez eu cele patru contracte ce nu fuseseră atacate şi am reuşit să economisesc 6 miliarde de euro. Acum, dacă ne uităm la cei 126  milioane de euro per kilometru versus 25 de milioane de euro la Bechtel, constatăm că Năstase a fost mic copil pe lângă domnul Ponta”, a declarat Boagiu, la Gândul Live.

Fostul ministru al Transporturilor susţine că astfel se explică presiunea pe care premierul Ponta o pune pe spectrul politic şi public pentru aprobarea Master Planului General pe Transporturi.

“Dacă Bechtel a fost aprobat în Parlament prin lege, atunci să aprobăm un Master Plan, să ne asumăm cu toţii o sumă colosală pe care ne va fi greu să o plătim (...)”, acuză fostul ministru.

Întrebată dacă ea crede că în acest caz este vorba de corupţie, ea a răspuns că “aş spune şi corupţie şi incompetenţă”.

„Unii pot să facă pe proştii la un moment dat în viaţă ca să le meargă bine. Nu poţi construi o autostradă cu 126 de milioane de euro per kilometru chiar dacă este foarte necesară”, în opinia ei o variantă la Comarnic-Braşov fiind transportul pe calea ferată. “Putem ajunge la munte şi cu trenul. Aceasta ar putea fi, pe lângă construirea acestei autostrăzi, o soluţie de decongestionare a traficului rutier. Ne-ar conveni tuturor să ne urcăm în tren cu schiurile, să coborâm în staţiunea unde vrem să schiem”, a spus Boagiu.

http://www.stiripesurse.ro/