Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32126 Plata restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii o prioritate!!!

2015-01-16 12:43

http://www.minind.ro/presa_2015/ianuarie/

 

 

Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului

   Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice  

Bucureşti, 15 ianuarie 2015

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ 

 

 

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 15 ianuarie a.c., cu o delegație a salariaților de la SC Oltchim S.A., condusă de Cornescu Cristian, președintele Sindicatului Victoria și Dumitru Marin, președintele Sindicatului Unirea.

În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții salariaților SC Oltchim S.A. au solicitat Ministrului Economiei, Comețului și Turismului informații privind perspectiva de privatizare a combinatului și planul de dezvoltare al societății pentru anul în curs, posibilitățile de recuperare a restanțelor salariale apărute înainte declanșarea procedurii de insolvență, precum și stadiul soluționării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajații disponibilizați.

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, le-a declarat salariaților SC Oltchim S.A. că susține în continuare soluția privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societății înainte de vânzare pentru creșterea interesului unui cumpărător capabil să susțină activitatea combinatului. 

Totodată, Ministrul Mihai Tudose le-a reiterat reprezentanților sindicatelor de la Oltchim că recuperarea restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului și că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluție. 

În același sens, pentru o mai bună colaborare cu partenerii sociali, Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului a propus tuturor sindicatelor constituite la nivelul societății Oltchim semnarea unui Protocol de informare și consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului. La rândul lor, reprezentanții sindicatelor prezente la întâlnire au solicitat ca aceste consultări să fie comune cu toate sindicatele de la SC Oltchim SA.

 

Biroul de Presă al Ministerului 

 

Economiei, Comerţului şi Turismului