Atelier 35 este evacuat pentru a face loc Pavilion

Pavilion

/ #14

2014-11-24 16:53

PRECIZĂRI PRIVIND SPAȚIUL DIN ȘELARI 13

PAVILION va renunța la noul spațiu oferit de UAP în Șelari 13, dar nu renunțăm datorită celor care au dramatizat puternic zilele acestea, nu am făcut asta niciodată și nu o să începem acum. Am decis că nu este un spațiu potrivit pentru activitatea noastră extinsă, oricum urmând să fie un spațiu de tranziție.

Totuși, adevărul trebuie cunoscut. Pe scurt despre apariția discuțiilor legate de spațiul din Șelari 13:

UAP a făcut demersuri o lungă perioadă pentru ca Primăria Capitalei să redea spațiul istoric al Atelier 35, care este un brand al UAP din 1969.

Decizia ca Atelier 35 să fie mutat în locația inițială (lângă galeria Orizont) era luată de foarte mult timp, se aștepta aprobarea Primăriei pentru a putea intra în spațiu și a-l amenaja corespunzător. Ceea ce s-a și întâmplat, spațiul aflându-se în plină renovare.

Pavilion a cerut ajutorul UAP, dar și altor instituții și organizații, pentru a găsi un spațiu unde să poată activa, temporar. Oferta UAP a venit în contextul mutării Atelier 35, decizie care era luată cu mult înainte de orice discuție cu Pavilion.

Pavilion nu a evacuat pe nimeni pentru că nu avea cum, spațiul aparține UAP care l-a oferit pentru a se desfășura proiecte sub egida UAP și Pavilion.

Pavilion nu a închiriat spațiul și nici nu ar fi putut să facă asta din motive legale și financiare.

Nu ne-am gândit nicio clipă că va fi folosită această mutare ca motiv de scandal, petiții și ieșiri dramatice, în special din partea celor care au activat acolo până de curând și care cunoșteau bine situația.

Nu am crezut că nivelul unor personaje de pe scena de artă este atât de limitat, membrii echipei Pavilion fiind atacați pe motive etnice sau de orientare sexuală. Mesajele xenofobe adresate public echipei noastre ne întristează, semnalând o atitudine deplorabilă a unor oameni foarte tineri.

De asemenea, am fost surprinși să constatăm critica unor artiști cu reputație internațională plătiți de bănci, atacuri îndreptate către chiar către băncile care i-au finanțat serios în trecut.

Pavilion mulțumește UAP pentru amabilitatea de a ne găzdui, mai ales că timp de 15 ani nu am primit susținere din partea Guvernului sau a Consiliului Local, deși activitatea noastră internațională și locală ne recomanda.

Vom rămâne consecvenți în a nu ne supune niciunei presiuni din partea nimănui.

Vom evita orice discuție polemică pe tema unui subiect care nu ne aparține.

Vom rămâne consecvenți desfășurării proiectelor noastre, pe care le listăm mai jos pentru mai buna informare a celor care nu ne cunosc:

BUCHAREST BIENNALE | Bucharest International Biennial for Contemporary Art

BUCHAREST FILM BIENNALE

PAVILION | journal for politics and culture

PAVILION | center for contemporary art & culture

REFORMA

FREE ACADEMY