Avem un Presedinte curat, sa cerem si un Parlament curat

andrei

/ #72

2014-11-19 21:11

Nu ne pripim????

Probabil ca ar fi normal ca premierul sa isi incheie mandatul iar majoritatea parlamentara sa formeze un nou guvern. Cu alte cuvinte, tot un guvern PSD.

Motive strategice (politic):

1. PSDul a consumat haotic resursele pentru campania electorala. Daca dizolvam parlamentul, in starea actuala de euforie sunt sanse ca liberalii sa formeze noua majoritate. Cu un deficit bugetar programat de 1,4% din PIB pentru 2015 nu va face fata nici un guvern. De ce sa erodam inutil noul presedinte?

2. De ce nu urmarim interesul pe termen lung? Avand in vedere punctul 1, nu ar fi mai bine sa lasam PSD sa mearga pana la capat cu obiectivul de e iesi pur si simplu din istorie? Daca PSD trece maine in opozitie si nu apar rapid surse de finantare (investitii externe masive, grad spectaculos de absorbtie a fondurilor strucurale), atunci sunt sanse reale ca Iohannis si liberalii sa fie blamati iar PSD martirizat!

Motive aspirationale, idealist-romantice:

1. Un succes de mare clasa al votului recent rezida in faptul ca am refuzat integralitatea puterii in mana unui singur partid. Ne intoarcem de unde am plecat?