Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28347 Siegfried Muresan a gasit solutia pentru chimistii disponibilizati

2014-10-28 13:53

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/46293/

• europarlamentarul PMP a adus 3,5 milioane de euro pentru oamenii dati afara de la IS Câmpia Turzii si promite ca va repeta "reteta" si pentru muncitorii concediati de la Oltchim

 

 

Europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, a promis inainte de alegerile precedente ca se va intoarce la Râmnicu Vâlcea si s-a tinut de cuvânt. Muresan a explicat cum a reusit sa promoveze un proiect legislativ, in urma caruia 3,5 milioane de euro vor fi folositi pentru angajarea oamenilor disponibilizati de la fabrica de sârma de la Câmpia Turzii. Siegfried a promis ca va gasi solutia pentru o linie de credit care sa-i ajute pe chimistii dati afara de la Oltchim. Dar iata ce a spus Muresan... 


... despre cele 3,5 milioane de euro ajunse la Câmpia Turzii

"Am fost ales in Comisia pentru Buget a Parlamentului European, ceea ce mi-a permis sa implementez un proiect, alocarea a 3,5 milioane de euro pentru ajutorarea oamenilor disponibilizati de la fabrica de sârma de la Câmpia Turzii. Eu am devenit raportor pentru acest raport. Se vor implementa masuri de reconversie profesionala, consiliere pentru gasirea unui nou loc de munca, evaluarea abilitatilor pentru un loc de munca. Pe de alta parte, se va infiinta o intreprindere sociala unde sa lucreze minimum 250 de muncitori. Este vorba despre o intreprindere care va produce ceva total diferit fata de ce au facut oamenii pâna acum, adica echipamente sportive de iarna. UE plateste inchirierea pentru hala necesara, plateste echipamentele de care este nevoie. Iata un proiect in urma caruia 1.000 de oameni isi vor gasi locuri de munca. Pâna acum, 375 si-au gasit deja. Eu am spus ca locurile de munca o sa fie o prioritate pentru mine. Nu am promis un milion, dar sunt sigur ca voi continua sa gasesc solutii.".

 

  ...despre situatia de la Oltchim

 

"Nu am incercat, inca, sa gasesc solutii pentru Oltchim, dar voi face acest lucru. Am inceput demersurile pentru Câmpia Turzii pentru ca acolo oamenii nu mai aveau de munca din 2012. Banii sunt deja acolo, si oamenii pot sa fie ajutati. La Vâlcea trebuie sa inteleg situatia, sa vad despre câti oameni este vorba, de ce au fost dati afara si care sunt liniile de finantare care se pot gasi. Vom vedea daca se potriveste acea linie, daca nu, vom gasi alta. E foarte importanta implicarea autoritatilor locale. Meritul meu este mic, rolul autoritatilor locale este esential. Daca este vorba de lipsa de calificare se poate rezolva. Se pot face schimburi de experienta cu oameni care au lucrat asa ceva. Daca e proasta intentie, si atunci trebuie gasita o solutie. Daca un om politic incearca sa se opuna, va garantez ca voi face un mare scandal. Nu m-ati vazut pâna acum facând asa ceva, dar voi fi agresiv in a le tine partea oamenilor.".

 

 ... despre Ponta si Iohannis

 

"Oamenii au facut campanie electorala pentru mine, eu voi face pentru partidul meu si pentru Elena Udrea. In turul doi nu stiu exact ce o sa fie. Despre Klaus Iohannis nu am uitat doua lucruri. In 2009, la alegerile prezidentiale, când candidatul dreptei era Basescu, iar cel al stângii Geoana, primarul Sibiului s-a pozitionat spre stânga si l-a sustinut pe Geoana, ba chiar era candidatul propus de stânga pentru postul de premier. Nu am uitat nici momentul suspendarii presedintelui Basescu din 2012, când Iohannis a fost de partea celor care au initiat si implementat aceasta suspendare. Nu direct, dar a dat avizul pentru reprezentantul forumului pe care-l conducea. A fost acolo si a dat indicatia. Din pacate, nici acum nu spune ca a gresit in ambele cazuri. Am retineri mari fata de Iohannis, dar toate retinerile mele fata de Ponta sunt cu mult mai mari. Daca va fi sa aleg intre Ponta si oricare altul, voi vota cu acela.".

 

 ... despre Monica Macovei si Elena Udrea

 

"Monica Macovei a fost un ministru bun la Justitie, dar, in principal, pentru ca presedintele ii daduse indicatia expresa de a face justitia functionala. Monica Macovei a avut un rol important. Eu pot sa ma intreb daca noi aveam o justitie buna fara Macovei, dar cu Basescu presedinte. Eu zic ca da. Mai departe, daca Macovei era ministru, dar aveam alt presedinte aveam o justitie functionala? Probabil ca nu. Nici acum nu avem o justitie perfecta, dar este una puternica si functionala. Elena Udrea are in spate proiectele concrete pe care le-a facut ca ministru. Pâna la urma, la finalul zilei, ce-i ramâne omului politic? Perceptia, imaginea este una, realitatile sunt altele. Aceste proiecte le-au imbunatatit viata oamenilor. Este candidatul partidului meu, candidatul pe care-l sustin. In plus, faptul ca presedintele sustine acest candidat... eu mergeam pe mâna dânsului si daca nu eram membru al PMP.".