Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27816 Re: Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea

2014-10-20 08:32

#27815: - Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea est 

 continuare...

A adus 160 milioane de euro pentru Vâlcea

Vâlcenii veniţi în faţa sediului PMP Vâlcea s-au înghesuit să facă poze cu Elena Udrea. Conferinţa de presă programată a fost întârziată mai bine de o jumătate de oră, pentru că Elena Udrea a preferat, dar cu acceptul jurnaliştilor vâlceni, să stea de vorbă cu oamenii, să le afle păsurile şi problemele care îi frământă. Elena Udrea a afirmat că se întoarce la Vâlcea de fiecare dată nu numai cu drag, dar şi cu interes: „Spuneam acum câţiva ani că dacă ar fi să mă mut din Bucureşti m-aş muta la Râmnicu Vâlcea. Nu am schimbat nimic, dar aş face la fel. Dar acum, în ultima perioadă, spun mai degrabă că vin cu interes în judeţul dumneavoastră şi în oraşul Râmnicu Vâlcea pentru că eu cunosc foarte bine problemele pe care le au vâlcenii. Mai bine, cu siguranţă, decât contracandidaţii mei pentru că spre deosebire de ei, eu chiar am făcut ceva pentru judeţul Vâlcea, în municipiul Râmniuc Vâlcea şi pot spune că am adus în judeţul Vâlcea mai mulţi bani decât a adus vreodată cineva de la Bucureşti în ultimii 25 de ani. Peste 160 de milioane de euro au venit pentru proiecte din judeţul Vâlcea în mandatul meu de ministru, proiecte care au însemnat dezvoltarea infrastructurii, a turismului, dar şi locuri de muncă. Astăzi, când spui Râmnicu Vâlcea te gândeşti la problema de la Oltchim. Asta înseamnă şomaj în judeţul dumneavoastră, înseamnă dovada incompetenţei maxime a lui Victor Ponta, a Guvernului care a dovedit şi lipsă de bună-credinţă şi faţă de oamenii de aici. După ce i-a amăgit pe cei care lucrau şi unii încă mai lucrează la Oltchim, după ce a minţit de fiecare dată că are o soluţie pentru a păstra activitatea de la Oltchim şi pentru a păstra angajaţii în combinat, de fapt am văzut un circ legat de privatizarea Oltchim şi de atunci aproape 1000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, dar au fost şi păcăliţi cu banii pe care îi aveau de luat. Nu-i pasă lui Victor Ponta, nu-i pasă nimănui de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni, aşa cum nu-i pasă în general de ceea ce se întâmplă cu românii”, a afirmat Elena Udrea.

Pentru Vâlcea există soluţii

Candidatul PMP la preşedinţia României, Elena Udrea, a venit la Vâlcea să discute doar despre judeţul nostru. N-a venit cu teme naţionale, ci a discutat strict de problemele pe care judeţul le are din cauza Guvernului Ponta, afirmând, totodată, că pentru judeţul Vâlcea există soluţii: „Pentru Vâlcea există soluţii, pe care eu le propun şi le-am propus şi le-am pus în practică. Eu nu doar vin să spun ce se poate face. Am demonstrat că pot să fac în judeţul Vâlcea. Soluţiile ţin de finanţarea în continuare a investiţiilor. Vâlcea are un potenţial uriaş şi minier, dar în acelaşi timp un mare potenţial turistic, un turism care a decăzut din păcate în loc să înflorească. Are potenţial de dezvoltare a turismului balnear, dar şi montan. Şi ajung aici la oportunitatea pe care actualul Guvern ar avea-o pentru a-i ajuta pe cei din judeţul Vâlcea, pe disponibilizaţii de la Oltchim, dacă ar face un lucru simplu: să ducă mai departe proiectul Transalpina, al pârtiei de la Vidra, construită în mandatul meu de ministru, să termine finanţarea acestei pârtii şi finalizarea investiţiei de acolo, care ar duce la angajarea a 3000 de oameni. În acelaşi timp, trebuie ca terenul de acolo să fie luat de la Romsilva sau în parteneriat cu Romsilva, să fie concesionat către cei care ar dori să investească în infrastructură de cazare, de alimentaţie publică. Ar trebui să fie sprijiniţi de la Guvern cei care doresc să investească prin credite pe care statul ar trebui să le garanteze pe o perioadă foarte lungă, pentru că oamenii nu au bani să investească, în aşa fel încât cei care doresc să dezvolte acolo o afacere să poată să o facă. Asta înseamnă locuri de muncă, cât mai mulţi turişti şi bani aduşi la bugetul local”, a afirmat Elena Udrea.

Are şi soluţie pentru Voineasa

Elena Udrea a mai spus la Vâlcea că dacă va ajunge preşedinte al României va schimba Guvernul Ponta, va dizolva Parlamentul şi cu noul Executiv va ajuta Oltchimul şi va finaliza investiţia de la Vidra, care poate genera 3000 de locuri de muncă în turism. Candidatul PMP la preşedinţia României a făcut o vizită şi la Voineasa, unde a propus o soluţie pentru dezvoltarea zonei: naţionalizarea clădirilor sindicatelor. „Voineasa şi Vidra pot rivaliza oricând cu staţiunile de pe Valea Prahovei. Acest lucru nu se întâmplă însă pentru că staţiunea a fost lăsată în paragină după ce a fost trecută în patrimoniul sindical. CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR deţin hotelurile de aici. Singura soluţie este naţionalizarea. Asta înseamnă ca statul să ia înapoi toate clădirile şi bazele de aici care au fost date sindicatelor. Ele să fie reabilitate prin fonduri europene şi apoi să fie reintroduse în circuitul turistic – cu sau fără sprijinul unor privaţi, care sunt cu adevăraţi interesaţi să facă turism în România. Am vrut să fac asta încă din 2012, chiar m-am întâlnit cu liderii sindicali în acest sens. Din păcate, odată cu înlocuirea Guvernului Boc, acest proiect a fost stopat, iar Ponta nu a făcut nimic pentru a rezolva această problemă. Din contră, blochează în continuare investiţia de la Voineasa care poate genera 3.000 de locuri de muncă”, a afirmat Elena Udrea la Voineasa.

Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea este dovada incompetenţei Guvernului Ponta