Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27645 CA al CET a decis sistarea aburului către Oltchim

2014-10-15 07:35

http://www.ramnic.ro/

Consiliul de Administraţie al CET Govora a votat în majoritate sistarea livrării aburului industrial către SC Oltchim SA din cauza datoriilor istorice ale combinatului vâlcean care se ridică la aproximativ 200 milioane de lei.
În urma acestei decizii a CA al CET Govora, care poate afecta procesul de producţie al Oltchim SA, ministrul Economiei, Constantin Niţă, împreună cu o delegaţie a Consiliului Judeţean Vâlcea condusă de Ion Cîlea s-au deplasat marţi la sediul combinatului pentru a căuta soluţii astfel încât activitatea acestuia să nu fie periclitată.
În ultimele două săptămâni, Oltchim a mai traversat o situaţie economică dificilă când în urma percheziţiilor de la Rafinăria ploieşteană LUKOIL nu a mai putut primi materie primă necesară procesului de producţie.
Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, se află în insolvenţă din ianuarie 2012 şi foloseşte în procesul de producţie abur industrial furnizat de CET Govora.
CET Govora este o societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, produce curent electric pe bază de cărbune şi abur industrial pe care-l livrează societăţilor Oltchim şi Uzinele Sodice Govora şi agent termic şi apă caldă menajeră pentru populaţia din municipiul Rm. Vâlcea şi Băile Olăneşti. AGERPRES