Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27628 Ministrul Constantin Nita la Oltchim

2014-10-14 17:23

http://www.impactreal.ro/

După a doua sistare a aburului de către CET

Ieri, combinatul chimic Oltchim a primit vizita ministrului Economiei Constantin Niță. Situația pe platformă s-a imflamat, din nou, după sistarea, pentru a doua oară,  a aburului tehnologic primit de la CET Govora. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație al CET, din cauza datoriei combinatului de 190 milioane lei. La rândul său, CET are o datorie asemănătoare către Complexul Energetic Oltenia – furnizorul de cărbune.
Oltchim ar fi trebuit să-și oprească întreaga activitate, dacă ministrul Economiei n-ar fi venit să discute cu toți cei implicați – conducerile celor două instituții, ai Consiliului Județean, administratorii judiciari ai Oltchim și membrii Consiliului de Administrație ai CET.
Până la urmă, după ore de negocieri, CET-ul a suspendat măsura de sistare a furnizării aburului tehnologic. Cei două unități s-au angajat să elaboreze un protocol cu măsuri necesare pentru o bună colaborare.
Ministrul Economiei a mai declarat că preluarea exploatărilor miniere de la Berbeşti şi Alunu se va face luna viitoare, probabil prin compensări între cei trei actori implicați: CET, CEO și Oltchim.