Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27315 Vâlcea, amenințată, din nou, de omul lui Ponta!

2014-10-07 08:50

http://curieruldevalcea.ro/valcea

• din data de 3 octombrie, CEO a luat decizia unilaterală de a sista livrările de cărbune de la UMC Berbești, fără nici o înștiințare prealabilă • CET Govora anunță că, din ambiția lui Laurenţiu Ciurel, își va opri funcționarea
Laurențiu Ciurel nu se dezminte și pune, iar, Vâlcea pe jar! Începând de vineri, Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Divizia Minieră Târgu Jiu a luat decizia unilaterală de a sista livrările de cărbune de la UMC Berbești, fără absolut nici o înștiințare prealabilă, deși pentru luna octombrie, conform programului întocmit de Sucursala Divizia Minieră, trebuia să se livreze dinspre Berbești către CET Govora cantitatea de 210.000 tone cărbune, pentru a se atinge cantitatea totală contractată de 400.000 tone. Alarmată de situația creată, conducerea CET atrage atenția că, odată cu pornirea, în cursul zilei de sâmbătă a celui de al doilea cazan de cărbune, consumul va ajunge la 6.000 tone pe zi, stocul actual putând asigura funcționarea doar pentru următoarele 10 zile! Concluzia este una clară: „În data de 14 octombrie, CET Govora se va opri din lipsă de cărbune necesar funcționării, întrerupându-și astfel alimentarea cu energie termică și electrică a tuturor consumatorilor de pe Platforma Chimică și termoficarea Municipiului Râmnicu Vâlcea”.

Ponta se laudă, prin Gorj, că „a salvat șandramaua CEO” și recunoaște relația cu Ciurel
Într-o recentă vizită „prin vecini”, la Gorj, premierul a avut grijă să reamintească tuturor cine și, mai ales, ce face la CEO. „Ştiţi că, în 2012, Complexul Energetic Oltenia era gata să se închidă şi am reuşit cu multă muncă să-l salvăm, nu au fost numai lucruri uşoare de făcut şi ştiu foarte bine şi cine şi-a mai pierdut câte un loc de muncă, cine a mai pierdut din salariu. Pe domnul Ciurel îl cunosc, pe ceilalţi directori nici nu îi cunosc pentru că singurul lucru pe care trebuie să îl facă ei, trebuie să dea socoteală în faţa acţionarilor şi în faţa consiliului de administraţie. Dacă nu eram io, știți bine că, de acum doi ani, se închidea șandramaua asta!”, notează ziarul „Pandurul”.

La închiderea ediţiei, surse din cadrul CJ Vâlcea ne asigurau de revenirea la normal a furnizării cărbunelui