Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #25915 Este oficial. Incepe descalificarea la Oltchim

2014-09-05 19:59

#25902: - Este oficial. Am ajuns de rasul presei.
Uitati-va ce titlu de articol in ziarul BURSA:

 http://www.bursa.ro

BURSA 05.09.2014

Acţionarii combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT) au fost convocaţi, pe 9 octombrie, să decidă completarea obiectului de activitate al societăţii cu activităţi de cultivare a plantelor pentru înmulţire, diverse lucrări de construcţii şi fabricarea ambalajelor din lemn.

"Oltchim" este în insolvenţă de un an şi jumătate, după ce încercarea de privatizare a eşuat.

Consorţiul de administratori judiciari ai "Oltchim" -Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL - a anunţat recent procedura de selecţie a ofertei pentru achiziţia integrală a activelor companiei.
Acesta aşteaptă oferte angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim S.A. la Oltchim SPV.

Ofertanţii care doresc să participe la procedura de selecţie trebuie să depună la oricare din sediile BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv din Capitală, cel mai târziu în data de 12.12.2014, ora 11:00, documentele necesare.

Recent, combinatul chimic a repornit secţia de oxoalcooli, potrivit lui Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai societăţii. Repornirea secţiei are loc după ce aceasta a stat închisă trei ani, ne-a precizat recent domnia sa.

Până acum, combinatul a primit un împrumut de 1,5 milioane de euro de la RCS&RDS, iar administratorii săi au în diverse etape de perfectare împrumuturi de peste 15 milioane de euro, potrivit domnului Piperea.
Aceste împrumuturi au fost avizate recent de creditori, grosul sumei (15 milioane euro) urmând să vină de la investitorii chinezi interesaţi de Oltchim.