Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #25736 Niță a invitat firmele chineze să ia parte şi la privatizarea Oltchim!!!

2014-09-02 18:08

China investeste aproape 300 de milioane de dolari in Romania

 • luni, 01 septembrie 2014, 20:30

Contractul a fost perfectat cu ocazia vizitei în China a premierul Ponta şi urmează să fie semnat în cursul zilei de luni de către directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, şi preşedintele Consiliului Naţional de Administraţie China National Electric Engineering Corporation, Xin Chunsheng.Ministrul Economiei, Constantin Niţă, i-a invitat pe investitorii chinezi să ia în considerare și alte proiecte din domeniul energiei, cum ar fi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopole, pe care România şi Bulgaria doresc să o construiască, microcentralele de pe Prut, de la graniţa cu Republica Moldova, precum şi construcţia cablului submarin pentru transportul de energie electrică din România şi Turcia.

Constantin Niță a mai subliniat faptul că România caută investitori şi în industria extractivă minieră, în special în domeniul modernizării minelor, pentru modernizarea şi crearea unor structuri de producţie moderne în prelucrarea cuprului precum şi privind metale neferoase.

Totodată Niță a invitat firmele chineze să ia parte şi la privatizarea Oltchim, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai China Junlun Petroleum Co. Ltd.. Potrivit autorităţilor române, compania ar fi interesată de privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea sau a Cuprumin.

În perioada 30 august – 3 septembrie, premierul Victor Ponta se află într-o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang.

Victor Ponta a călătorit la Beijing alături de soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Sursa: aradon.ro