Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #25633

2014-08-31 09:39

 http://www.b365.ro/

"Aceasta politica pe care noi am avut-o de a ne mentine conectati la Zona euro prin adoptarea tuturor masurilor impuse cred ca-si va arata binefacerile cind Romania va intra in zona euro - la 1 ianuarie 2019, potrivit planificarii.

Avem de rezolvat problema legata de societatile comerciale, de activitatile de servicii care inca sint in proprietatea statului. Avem partea privata de economie care e competitiva, si avem partea de stat din economie si care e neperformanta. Nu va mai dau exemple cu CFR, Posta Romana, Oltchim.

In relatia cu UE avem of-ul nostru national - MCV, pe care il consider un element de progres pentru evolutia pozitiva a Justitiei si statului de drept.

Daca privim la ultimul raport, constatam ca institutiile sint cotate pozitiv - DNA, DIICOT, Inalta Curte, ANI. Marea problema o avem in zona politica si trebuie inteles de toate partidele: protejarea ministrilor si parlamentarilor prin votul Parlamentului inseamna un amestec in treburile Justitiei. Aici trebuie sa progresam. Dvs ca ambasadori, consuli - va rog sa cititi raportul MCV si sa spuneti ca institutiile sint corect cotate. Singura mare problema o avem in zona politcului, unde va trebui muncit mai mult cu constiinta parlamentarilor.

Protejarea unor politicieni de catre procurori e de neinteles pentru statele UE si NATO. Aici avem probleme."