Boicot Antena 3

un ardelean

/ #523 saracul nastase , e copil mic

2014-08-22 02:51

#1: -  

 familia Nastase "dispune de 4 locuinte de lux in Bucuresti si provincie si are in constructie inca 2 imobile de lux, printre care un hotel in Predeal si un imobil de 6 nivele in strada Zambaccian". Colectia de arta a familiei Nastase este apreciata la aproximativ 2.000.000 $ (circa 65 miliarde lei). Cunoscuta "fiind apetenta aproape patologica a lui Adrian Nastase pentru obiecte de arta, cu ocazia zilei sale aniversare acesta a primit astfel de cadouri evaluate la 300.000 $ (circa 9,6 miliarde lei)", se arata in raport.

Un alt capitol este dedicat relatiei premierului cu oamenii de afaceri controversati, pe seama carora este pusa si averea lui Nastase. "In perioada 1993-1995 a existat o apropiere intre Adrian Nastase si Sever Muresan "concretizata, dupa afirmatiile acestuia din urma, prin oferirea unor importante sume de bani actualului premier", se spune in raport si se arata ca Nastase a fost in relatii apropiate si cu omul de afaceri Adrian Costea, "care a afirmat, in cursul anului 2000, ca inainte de alegerile din 1996 i-a adus lui Nastase bijuterii de mare valoare si doua lingouri de aur, lasind sa se inteleaga ca nu intotdeauna i-a rambursat contravaloarea acestor bijuterii".
La fel, "este de notorietate" faptul ca G.C. Paunescu s-a oferit sa sponsorizeze vizitele in SUA ale lui Nastase si Ion Iliescu. In raport se mai spune ca "incepind cu anul 1996, Sorin Ovidiu Vintu l-a finantat pe Adrian Nastase cu sume cuprinse intre 3.000 si 5.000 $ lunar. La sfirsitul lunii decembrie, considerind compromisa relatia cu Nastase si iritat de informatiile pe care le avea ca Mihai Iacob, adversarul sau, este sustinut de premier, Vintu a hotarit sa-l atace pe Adrian Nastase, anuntind dezvaluiri extraordinare pentru inceputul anului 2002, care sa duca la caderea Guvernului. Negocierile ulterioare dintre parti l-au oprit pe Vintu sa-l mai atace pe Nastase".