Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24772 Pe axa Ion Cîlea – Dan Şova (prin casa de avocatură) – Victor Ponta, Cariera Berbești – Alunu trece

2014-07-30 06:53

Pe axa Ion Cîlea – Dan Şova (prin casa de avocatură) – Victor Ponta, Cariera Berbești – Alunu trece mâine la Consiliul Judeţean Vâlcea!



http://curieruldevalcea.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=39284%3Ape-axa-ion-cilea-dan-sova-prin-casa-de-avocatura-victor-ponta-cariera-berbesti-alunu-trece-azi-la-consiliul-judetean-valcea&Itemid=312

http://curieruldevalcea.ro/media/k2/items/cache/cariera_suprafata_XL.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


La începutul acestei săptămâni, președintele Ion Cîlea a convocat consilierii județeni în ședința extraordinară pentru obținerea acordului privind transferul carierei Berbești - Alunu de la Complexul Energetic Oltenia. „I-am zis direct: fii atent, aici, băi, domn ministru: eu îți tai energia la Oltchim dacă nu-mi dai mai repede avizul transferului! Ai înțeles sau nu?!”, a declarat Cîlea cu referire la ministrul Economiei, Constantin Niță.

În după – amiaza aceleiaşi zile, adică luni, 28 iulie, subiectul a fost tratat şi din punct de vedere politic şi juridic. Pe axa Ion Cîlea – Dan Şova (prin casa de avocatură) – Victor Ponta s-a „netezit” problema trecerii carierei Berbeşti – Alunu de la CEO la, practic, CET Govora. Astfel, în şedinţa de mâine de Guvern, proiectul de hotărâre va fi validat. Cu o „istorie” de aproximativ doi ani, subiectul trecerii minelor la CJ Vâlcea a fost tranşat, în sfârşit, depăşindu-se toate asperităţile de ordin politic şi juridic. De-acum, însă, altă belea va fi reprezentată de sindicate şi de iminenta punere pe liber a câtorva sute de oameni.