Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23309 Chinezii au nevoie de multe aprobări pentru a aduce valută la Oltchim

2014-07-02 07:49

http://www.realitatea.net/chinezii-au-nevoie-de-multe-aprobari-pentru-a-aduce-valuta-la-oltchim_1474354.html

Faptul că s-a amânat de patru ori termenul de privatizare al Oltchim nu a fost din cauza unei lipse de investitori, ci a lipsei lor de pregătire pentru a veni să investească la Oltchim, susţine administratorul special al combinatului vâlcean, Bogdan Stănescu.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201308/w728/china_polo_noveau_riche_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



"Consorţiul chinez a solicitat amânarea privatizării până în decembrie pentru că le trebuie foarte multe aprobări ca să aducă valuta la noi în ţară. Şi omul de afaceri Ştefan Vuza a cerut o nouă solicitare de amânare. De asemenea, proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical - a cumpărat caietul de sarcini pe 30 mai şi nu a avut timp să-şi facă oferta astfel încât s-a alăturat investitorilor care au dorit amânarea", adeclarat Stănescu pentru Bursa.

Bogdan Stănescu a precizat că au fost investitori care au propus administratorilor Oltchim privatizarea pe module şi nu pe sistem integrat, ceea ce nu a convenit acţionarilor combinatului care au optat pentru o viziune unitară.

Administratorul special al Oltchim a mai spus: "Ne-am oprit din negocierile cu OMV Petrom, în aşteptarea investitorului care doreşte să cumpere rafinăria Arpechim la pachet cu Oltchim.

Statul român, ca să cumpere rafinăria Arpechim, trebuie ca, a doua zi, să o vândă investitorului selectat pentru Oltchim. Am discutat cu Consiliul Concurenţei, care ne-a transmis că nu este ajutor de stat dacă statul preia Arpechim ca să-l dea mai departe investitorului care preia Oltchim". Mai multe...

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/chinezii-au-nevoie-de-multe-aprobari-pentru-a-aduce-valuta-la-oltchim_1474354.html#ixzz36IN4TZY2
Follow us: @realitatea on Twitter