Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23232 Câteva sute de salariaţi ai Oltchim se întorc la muncă din august

2014-06-30 17:49

http://saptamana.net/articol/6210-cateva-sute-de-salariati-ai-oltchim-se-intorc-la-munca-din-august

În urma discuţiilor cu ministrul Economiei, liderul UST Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea, se arată optimist şi în privinţa sporirii producţiei la 40% din capacitate



Preşedintele Uniunii Sindicale Teritoriale (UST) “Cartel ALFA” Vâlcea, Ion Vâncea, susţine că Oltchim SA Râmnicu Vâlcea ar putea ajunge la 40% din capacitatea de producţie începând din 1 august a.c. Liderul sindical îşi bazează estimările pe promisiunile făcute de ministrul Economiei, Constantin Niţă, împreună cu care au fost stabiliţi paşii prioritari pentru sporirea atractivităţii combinatului chimic în faţa potenţialilor investitori.

Prelungirea termenului, răgaz pentru preluarea Rafinăriei Arpechim

"Termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august" - Ionel Vâncea – preşedinte UST Cartel Alfa Vâlcea.

“Dialogul dintre noi, în calitate de parteneri sociali în cadrul combinatului chimic şi domnul ministru Niţă a avut ca şi concluzii urgentarea redeschiderii secţiei Oxoalcooli, cea în care se obţin granulele PVC. De asemenea, noi am insistat pentru mărirea capacităţii de producţie spre 40% cât mai repede, cu scopul de a lărgi obiectivele de interes pentru investitorii ce doresc să cumpere capacităţi de la Oltchim. Ministrul ne-a spus despre ce rezultate se poate vorbi la întoarcerea sa din China şi faptul că de la 1 august câteva sute de oameni se întorc la muncă. După cum se ştie deja, termenul de privatizare s-a dus spre finele anului, adică în decembrie, timp în care poate fi preluată rafinăria de la Piteşti şi totodată se poate ridica la 40% capacitatea de producţie, care s-ar putea întâmpla de la 1 august”, a declarat Ionel Vâncea.
Liderul UST Cartel Alfa a precizat că, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Economiei, cei mai interesaţi de investiţii la Oltchim sunt reprezentanţii unor companii din China şi Azerbaidjan.
Potrivit cifrelor financiare comunicate oficial, Oltchim funcţionează în prezent la aproximativ 20% din capacitate, cu un număr de circa 1.700 de salariaţi. Societatea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, termenul de privatizare fiind prelungit succesiv, ultima dată în urmă cu o săpătmână, pentru luna decembrie a anului în curs.