Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23102 JOCURI DE PUTERE SI JAF, DISTRUGERE SI HAOS. PREZICERI SI FAPTE.

2014-06-30 05:29

Tribunalul Vâlcea a iniţiat oficial procedura de insolvenţă la Oltchim
Postat in 19:42, miercuri, 30 ianuarie 2013

http://ziaruldevalcea.ro/2013/01/30/tribunalul-valcea-a-initiat/

Tribunalul Vâlcea a iniţiat oficial procedura de insolvenţă la Oltchim

• Remus Borza, cel care a prezis de altfel că insolvenţa de la Oltchim va fi câştigată de asociatul său, avocatul Gheorghe Piperea (asociat cu Remus Borza în casa de avocatură Borza şi asociaţii), a prognozat că cel puţin 1.000 de angajaţi de la Oltchim vor trebui disponibilizaţi şi, mai mult de atât, că societatea nu va fi privatizabilă prea curând şi cea mai probabilă etapă după insolvenţă este falimentul

Tribunalul Vâlcea a iniţiat, miercuri, procedura de insolvenţă în cazul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, anunţă B1 Tv. Potrivit Agerpres, cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă fusese depusă de Oltchim în urmă cu o săptămână, împreună cu declaraţia privind intenţia de reorganizare judiciară a SC Oltchim SA, pe baza unui plan de reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii privind procedura insolvenţei. Guvernul a aprobat miercuri, 23 ianuarie 2013, memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, intrarea SC Oltchim SA în insolvenţă în vederea restructurării nu ar elimina însă necesitatea acordării unui ajutor de stat pentru repornirea combinatului la o capacitate de producţie de minim 65%: ”Chiar dacă SC Oltchim SA va intra în insolvenţă în vederea reorganizării, tot trebuie să facem o infuzie de capital, lucru cu care toată lumea este de acord. Acest aport de capital este considerat ajutor de stat şi trebuie notificat la Comisia Europeană. Am discutat cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cu cei ai Comisiei Europene şi i-am informat că vom depune documentaţia necesară pentru aprobarea acestui ajutor de stat de care combinatul are nevoie pentru repornirea producţiei la un nivel la care să fie asigurată profitabilitatea”, a spus ministrul.

La rândul său, Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, a declarat că insolvenţa SC Oltchim SA trebuie sprijinită de stat printr-un aport de capital de minim 45 de milioane de euro: ”Cele 45 de milioane de euro sunt necesare pentru a reporni combinatul chimic vâlcean la o capacitate de peste 65%, care să-i asigure profitabilitatea. Fără aceşti bani, insolvenţa se va finaliza cu falimentul”, a mai spus liderul de sindicat.

Sindicaliştii speră că restructurarea prin insolvenţă nu va presupune disponibilizări masive şi au cerut autorităţilor să respecte contractul colectiv de muncă.

Remus Borza, cel care a prezis de altfel că insolvenţa de la Oltchim va fi câştigată de asociatul său, avocatul Gheorghe Piperea (asociat cu Remus Borza în casa de avocatură Borza şi asociaţii), a prognozat că cel puţin 1.000 de angajaţi de la Oltchim vor trebui disponibilizaţi şi, mai mult de atât, că societatea nu va fi privatizabilă prea curând şi cea mai probabilă etapă după insolvenţă este falimentul. Angajaţii aşteaptă ca premierul Victor Ponta să semneze un memorandum pentru finanţarea societăţii cu 45 de milioane de euro. Mai exact, Guvernul ar trebui să dea 20 de milioane de euro, iar diferenţa va fi împrumutată de la bănci, dar garantată de stat.

Petro Carbo Chem SE, principalul acţionar minoritar al SC Oltchim SA, vrea să fie şi el implicat în administrarea companiei în insolvenţă: ”PCC SE întelege situaţia dificilă în care se află SC Oltchim SA şi decizia statului român. Vom face tot posibilul şi ne vom folosi întreaga noastră expertiză să cooperăm pentru salvarea companiei şi pregatirea sa pentru o funcţionare normală. Am cerut autorităţilor române să ne lase să participăm la restructurarea SC Oltchim SA şi nu ne putem imagina să nu fim implicaţi într-un proces atât de important, într-o companie în care avem o participaţie de peste 30%”, a precizat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în Consiliul de Administraţie de la SC Oltchim SA. (Hotnews.ro)


Remus Borza: „Oltchim nu e privatizabilă şi nici insolvenţa nu poate face minuni”

http://www.arq.ro/remus-borza-oltchim-nu-e-privatizabila-si-nici-insolventa-nu-poate-face-minuni


Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Oltchim nici înainte şi nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvenţa nu mai poate să facă minuni", a spus Remus Borza, marţi, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.El a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace şi cu rezultate spectaculoase de reorganizare este insolvenţa. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic", a adăugat Remus Borza.


Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există "un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim".


Avocatul Gheorghe Piperea, asociatul lui Borza, administrează insolvenţa Oltchim


PUBLICAT
Joi, 24 Ianuarie 2013 19:02
ACTUALIZAT
Joi, 24 Ianuarie 2013 19:59
SURSA
REALITATEA.NET
COMENTEAZĂ

Combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată joi în Consiliul de Administraţie al societăţii. Sindicatele au fost de acord cu această măsură, însă au venit la negocieri cu o serie de condiţii. Dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite, aceştia ameninţă cu ample acţiuni de protest. Consiliul a propus ca administratori judiciari provizorii consorţiul format din firma Rominsolv, reprezentată de avocatul Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, reprezentată de Nicolaie Bălan.


Membrii Consiliului de Administraţie de la Oltchim au aprobat insolvenţa cu unanimitate de voturi. Sindicaliştii cred însă că această soluţie va fi bună pentru Oltchim doar în condiţiile în care societatea va primi bani de la Guvern. Angajaţii aşteaptă ca premierul Victor Ponta să semneze luni un memorandum pentru finanţarea societăţii cu 45 de milioane de euro. Mai exact, Guvernul ar trebui să dea 20 de milioane de euro, iar diferenţa va fi împrumutată de la bănci, dar garantată de stat.

Avocatul Gheorghe Piperea administrează insolvenţa Oltchim

O firmă a avocatului Gheorghe Piperea şi BDO Business Restructuring vor fi administratorii judiciari provizorii ai Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

În cadrul emisiunii "Deschide lumea", Florian Bichir a prezentat legătura dintre Piperea şi Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Remus Borza anunţa din noiembrie că Oltchimul va intra în insolvenţă. A avut şi bănuieli că va câştiga partenerul domniei sale, Gheorghe Piperea. Piperea, asociat cu Remus Borza în casa de avocatură Borza şi asociaţii. Domnul Borza e şef la Hidroelectrica şi îl are partener pe domnul Piperea. Piperea devine administrator la Oltchim şi partener al lui Borza", a precizat Bichir.

Borza: Sunt firme reputate în piaţă care unindu-se pot face treabă bună la Oltchim

Remus Borza a intervenit în direct la "Deschide lumea". Întrebat cum a ajuns Piperea administrator la Oltchim, el a răspuns: "Indicatorii de faliment la Oltchim erau de trei ani încoace. E o societate cu 700 de milioane datorii. Oltchimul era un pacient în moarte clinică care a fost pe aparate. În lumea avocaţilor, nu înseamnă că, dacă ai patalamaua la mână, poţi să şi gestionezi o societate ca Hidroelectria, Uztel sau Oltchim. Şi la noi sunt până în zece firme care să se înhame la o astfel de provocare şi de povară. Sunt firme reputate în piaţă care unindu-se pot face treabă bună la Oltchim".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/avocatul-gheorghe-piperea-asociatul-lui-borza-administreaza-insolventa-oltchim_1098231.html#ixzz3666em3lu
Follow us: @realitatea on Twitter

 

Remus Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă, nici insolvența nu mai poate face minuni

marţi, 13 Nov 2012, 11:05  •  Economie

http://www.agerpres.ro/economie/2012/11/13/remus-borza-oltchim-nu-va-fi-privatizabila-nici-insolventa-nu-mai-poate-face-minuni-11-05-16

 

 

Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluția insolvenței nu poate să rezolve situația societății, a declarat, marți, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferință privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

'Oltchim nici înainte și nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvența nu mai poate să facă minuni', a afirmat Remus Borza.

Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societățile din România, modalitatea rapidă și eficace de reorganizare este insolvența.

'Insolvența, în România, este singura modalitate eficace, rapidă și cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reașezată pe fundamente economice serioase. Poți ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserția în circuitul economic', a adăugat Remus Borza.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există "un interes foarte clar și foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim".

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat marți pentru AGERPRES că are informații cu privire la intențiile rușilor de la TISE pentru a prelua rafinăria Arpechim și implicit a se implica în managementul de la Oltchim.Muncitorii de la combinatul vâlcean au ieșit marți din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă și a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale și acuzând autoritățile județului pentru promisiuni neonorate.

Combinatul Oltchim a fost închis la sfârșitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut și printr-o privatizare nereușită și a fost repornită o secție la începutului lunii octombrie.

În acest timp a fost schimbată conducerea combinatului în frunte cu managerul general Constantin Roibu iar în locul său a fost numit ing Mihai Bălan fost director al CET Govora.

În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eșuat de privatizare.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele nouă luni, în creștere cu peste 128,73 milioane lei (71%), față de aceeași perioadă a anului anterior. AGERPRES

 

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Oltchim va ajunge în insolvenţă chiar dacă se privatizează

de Rl online , 14 septembrie 2012

 

http://www.romanialibera.ro/economie/finante-banci/remus-borza--administratorul-judiciar-al-hidroelectrica--oltchim-va-ajunge-in-insolventa-chiar-daca-se-privatizeaza-277191

Remus Borză, partener în firmă Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, consideră că Oltchim va intră în insolvenţă chiar dacă se va privatiza, scrie hotnews.ro

Citeşte şi:
Borza: Îi mulţumesc lui Băsescu pentru non-combat. Putea obstrucţiona restructurarea Hidroelectrica

"Din punctul meu de vedere, Oltchim, privatizata sau nu, tot va ajunge în insolvenţă,chiar dacă săptămâna viitoare va fi privatizată, acel investitor strategic tot va opta pentru această procedura", a declarat Borză cu ocazia primei adunări a creditorilor de la Hidroelectrica.

Ministerul Economiei a scos la vânzare pachetul de acţiuni de 54,8% pe care îl deţine la Oltchim. În cadrul aceleiaşi proceduri de privatizare, vor fi vândute şi creanţele de circa 1,8 miliarde de lei pe care le deţin AVAS şi Electrică asupra Oltchim. În acest fel, a fost schimbată strategia de privatizare a companiei. Strategia iniţială prevedea privatizarea în urmă majorării capitalului social al Oltchim, prin conversia în acţiuni a creanţelor şi prin emiterea de acţiuni noi.

Premierul Victor Ponta l-a întrebat, la ultima şedinţa de Guvern, pe ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, care este situaţia în cazul privatizării Oltchim în condiţiile în care licitaţia va avea loc pe 18 septembrie. "Problemă Oltchim, domnul ministru, ceasul merge", s-a adresat Ponta către Chitoiu, la începutul şedinţei de guvern de miercuri. Chitoiu i-a răspuns că au fost achiziţionate 12 caiete de sarcini". "Douăsprezece? Doamne ajută! Nu, nu spuneţi 'douasprezece' la microfon, vreau să rămână una şi bună care, în primul rând, să salveze locurile de muncă şi să dea o perspectivă în termen mediu şi lung pentru tot ceea ce înseamnă Oltchim, Arpechim şi tot ceea ce mai e de făcut", a adăugat Ponta.

UPDATE. Remus Borza: Oltchim nu va fi privatizabilă, nici insolvenţa nu mai poate face minuni

http://www.puterea.ro/economie/remus_borza_oltchim_nu_va_fi_privatizabila_nici_insolventa_nu_mai_poate_fac-58022.html

C.T. | 2012-11-13 11:16

 

UPDATE ora 14.50: Premierul Victor Ponta le-a solicitat marţi angajaţilor combinatului Oltchim să înceteze protestele, avertizându-i că, printr-o atitudine violentă, investitorii strategici vor fi speriaţi.

 

“Mesajul meu pentru angajaţii de la Oltchim este următorul: restructurăm compania, o curăţăm de căpuşe, asigurăm repornirea Oltchimului şi continuăm şi discuţiile chiar în zilele următoare cu investitorii strategici. Cu cât vor ieşi mai mult cu acţiuni violente până la urmă - ştiu că ieri (luni) îi sechestraseră pe nişte reprezentanţi ai autorităţilor publice -, cu atât o să-i speriem mai mult pe cei care vor să investească, nu doar investitori strategici, ci şi băncile. Noi am discutat cu băncile să facă eventual noi infuzii de lichidităţi. Dar, în momentul în care ei văd oameni care sunt violenţi, îi speriem. Mesajul meu şi rugămintea mea către cei de la Oltchim a fost: ne-am ţinut de cuvânt, am dat salariile până în luna septembrie, ne-am ţinut de cuvânt să repornim treptat combinatul, dar dacă ei îi gonesc pe toţi cei care vin cu banii, nu o să facem altceva decât să ajungem la ce-i mai rău”, a spus Victor Ponta, la Bruxelles.

 

El a afirmat că Executivul a avut posibilitatea de a reporni treptat secţiile din cadrul Oltchim, ceea ce presupune o restructurare, iar cei 3.000 de angajaţi vor avea de lucru pe măsură ce se reia activitatea de producţie şi apar încasări.

 

Ponta a evocat totodată situaţii în care combinatul înregistrează încasări, dar banii sunt luaţi imediat de către creditori.

 

“Am avut o situaţie săptămâna trecută, când la Oltchim au fost încasări pentru salarii şi unul din creditori, o bancă, imediat a luat acei bani. E foarte greu să-i oprim, sigur. Putem să-i rugăm, putem să facem demersuri legale, dar e greu să-i oprim, atât timp cât datoriile vin din trecut”, a explicat primul-ministru.

 

El i-a acuzat pe fostul director al Oltchim Constantin Roibu şi pe democrat-liberalii Adriean Videanu şi Cristian Boureanu că-i “aţâţă” pe oameni. “Îi pun să iasă acolo, în faţa combinatului”, a menţionat Ponta, care a avertizat că în felul acesta “n-o să facem altceva decât o să-i speriem pe cei cu bani”.

 

UPDATE ora 13.21: Combinatul Oltchim nu poate singur să se redreseze, prin insolvenţă, ceea ce înseamnă că societatea are neapărat nevoie de sprijin financiar foarte consistent, chiar şi în cazul unei proceduri de insolvenţă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Remus Vulpescu, consilier al Ministrului Economiei.

 

“Se are în vedere un program de redresare care necesită circa 45 milioane de euro din care băncile au declarat deja că pot veni cu 25 milioane euro în programul de reorganizare conceput de o firmă importantă redutabilă din domeniul agreat de ele, dar contribuţia statului ar fi, prin urmare, mai puţin de jumătate din toată suma, circa 20 milioane euro. Aceştia pot fi acordaţi doar cu acordul Comisiei Europene. Se lucrează la documentaţia necesară. Una dintre problemele mari este că există un principiu în acordarea ajutorului de stat. Prima oară trebuie să fie şi ultima oară. Noi acum avem ca principală sarcină să demonstrăm că Oltchim nu a mai primit în trecut niciodată ajutor de stat”, a spus Vulpescu.

 

Potrivit acestuia, există întotdeauna riscul unui refuz, dar ultima oară când Oltchim a solicitat acordul Comisiei Europene pentru primirea ajutorului de stat procedura a durat cam 2 ani.

 

“Noi nu avem acum 2 ani la dispoziţie. Noi încercăm să întocmim toată documentaţia şi să facem ca toată această procedură să dureze mult mai puţin, doar câteva luni, şi nu doi ani ca atunci când a fost vorba de conversia creanţei AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului n.r) în acţiuni”, a mai spus consilierul ministrului Economiei.

 

Rodin Traicu, secretar de stat în MECMA declara, la finele săptămânii trecute, că notificarea privind ajutorul de stat pentru Oltchim nu a fost încă trimisă Comisiei Europene, aceasta fiind în lucru. “Nu s-a trimis încă notificarea la Comisia Europeană. Aceasta este în lucru, urmând a fi elaborate următoarele documente: proiectul de act normativ prin care se acordă ajutor de salvare în cuantum de 20 milioane euro, studiul de impact economic şi social în cazul opririi activităţii Oltchim, care a fost deja realizat, foaia de parcurs privind strategia avută în vedere pentru Oltchim şi un material care să demonstreze că Electrica se comportă ca un investitor privat prudent prin neexecutarea creanţelor deţinute asupra Oltchim. Un material similar trebuie emis de către AVAS referitor la creanţele asupra Oltchim”, a explicat Rodin Traicu.

 

Acesta a precizat că, din momentul în care notificarea va fi făcută, conform discuţiilor avute cu reprezentanta Comisiei Europene, şi discuţiilor cu Fondul Monetar, Banca Mondială şi Comisia Europeană, timpul maxim pentru repornirea combinatului este de două luni, dar el poate fi scurtat substanţial prin interesul manifestat de către Comisie prin misiunea permanentă a României pe lângă CE. Atunci va fi reluată activitatea la maximum 65% din capacitate.

 

Rodin Traicu a subliniat că este în proces de repornire activitatea la Oltchim: a fost pusă în funcţiune electroliza cu membrană, a fost pornită fabrica de var, săptămâna aceasta urmând să fie pornite instalaţiile de polioli şi oxo-alcool.

 

UPDATE ora 11.12: Copreşedintele ARD Vasile Blaga, preşedintele PDL, i-a cerut marţi premierului să-l demită pe ministrul Economiei pentru situaţia creată la Oltchim şi să se deplaseze personal la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu muncitorii de la combinat.

 

“Guvernul Ponta, vă aduceţi aminte, a închis combinatul înainte de privatizare, astfel scăzându-i valoarea. Spuneau, după tot scandalul privatizării eşuate, că vor redeschide 25-30% din combinat. Astăzi combinatul lucrează la maxim 15% din capacitate. Combinatul este aproape închis, 3.500 de oameni nu îşi primesc salariile. De două zile îi vedeţi în stradă cerându-şi drepturile salariale. Soluţia lui Ponta: fuga de Oltchim şi tăcerea. 17 miniştri din guvern, în frunte cu Ponta, sunt în campanie electorală, nu îi interesează soarta Oltchimului.  Îi cerem încă o dată domnului prim-ministru Ponta să se deplaseze din studiourile de televiziune la combinatul Oltchim. Îl aşteaptă salariaţii, aţi văzut şi astăzi. Şi îi cerem, înainte de orice, să-l demită pe aşa-zisul ministrul al Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru că acesta nu este de fapt, şi-a declinat toate responsabilităţile”, a declarat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă.

 

Copreşedintele ARD a adăugat că “este clar pentru toată lumea că după 9 decembrie o guvernare USL ar avea un singur efect - oltchimizarea României”.

 

“Pentru că ceea ce a făcut Ponta la Oltchim se pregăteşte să facă la Hidroelectrica, la CFR Marfă la Tarom. Şi alte zeci de mii de salariaţi şi-ar pierde locurile de muncă şi ar fi în stradă”, a afirmat Vasile Blaga.

 

UPDATE ora 11.55: Societatea Oltchim nu mai poate fi restructurată, din moment ce o investiţie la cheie ar constitui o afacere profitabilă, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

 

“Oltchim nu mai poate fi restructurat. Cât timp poţi face o investiţie la cheie, cu 250 milioane euro, cu capacităţi noi şi cu 1.000 de salariaţi, trebuie sa fii tâmpit să dai banii pe o societate cu licenţe expirate, cu tehnologii învechite şi cu 3.000 de angajaţi”, a afirmat Remus Borza.

 

Pe de altă parte, Remus Vulpescu, consilier al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a arătat că autorităţile au un plan de restructurare pentru Oltchim şi că în prezent discută cu băncile pentru continuarea finanţărilor din partea acestora, paleta de obţiuni fiind, însă, limitată.

 

“Există un plan de redresare a Oltchim şi de repornire tehnică. Ne confruntăm cu lipsa de lichidităţi acută, cu o paletă limitată de opţiuni, s-a obţinut finanţare câtă se putea din circuitul economic. Nu putea să lipsească finanţarea bancară şi suntem în discuţii să vedem în ce măsură pot continua sa o facă şi cum doresc să fie asigurate”, a afirmat Remus Vulpescu.

 

Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

 

“Oltchim nici înainte şi nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvenţa nu mai poate să facă minuni”, a afirmat Remus Borza.

 

Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace de reorganizare este insolvenţa.

 

“Insolvenţa, în România, este singura modalitate eficace, rapidă şi cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reaşezată pe fundamente economice serioase. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic”, a adăugat Remus Borza.

 

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există “un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim”.

 

La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a declarat marţi pentru Agerpres că are informaţii cu privire la intenţiile ruşilor de la TISE pentru a prelua rafinăria Arpechim şi implicit a se implica în managementul de la Oltchim.

 

Muncitorii de la combinatul vâlcean au ieşit marţi din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă şi a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale şi acuzând autorităţile judeţului pentru promisiuni neonorate.

 

Combinatul Oltchim a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut şi printr-o privatizare nereuşită şi a fost repornită o secţie la începutului lunii octombrie.

 

În acest timp a fost schimbată conducerea combinatului în frunte cu managerul general Constantin Roibu iar în locul său a fost numit ing Mihai Bălan fost director al CET Govora.

 

În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eşuat de privatizare.

 

Oltchim Râmnicu Vâlcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele nouă luni, în creştere cu peste 128,73 milioane lei (71%), faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.