Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22597

2014-06-20 17:40

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9954-aflat-la-valcea-administratorul-judiciar-gheorghe-piperea-a-facut-declaratii-incendiare-video

Aflat la Vâlcea, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a făcut declaraţii incendiare (VIDEO)


18 June 2014 21:08

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...


Peste 50 de disponibilizaţi de la OLTCHIM l-au aşteptat pe administratorul judiciar Gheorghe Piperea în faţa Tribunalului Vâlcea, sperând într-o veste bună, legată de plata salariilor compensatorii. 

Trei dintre administratorii judiciari ai societăţii care se ocupă de insolvenţa OLTCHIMULUI, ROMINSOLV SPRL, au fost prezenţi, astăzi, la Tribunalul Vâlcea, în cinci cauze care privesc combinatul chimic. Printre avocaţi s-a numărat şi Gheorghe Piperea, venit la proces mult mai târziu decât colegii săi, dar, oricum, înainte de intrarea completului de judecată.

Peste 50 de disponibilizaţi de la OLTCHIM, aflând de prezenţa administratorului judiciar, au venit dis de dimineaţă, în speranţa unor veşti venite de a o sursă autorizată. Printre cele cinci procese s-a aflat şi unul pe care administratorul judiciar l-a intentat fostei conduceri a combinatului, adică lui Constantin Roibu, Vasile Măndică, Veronica Preoteasa, Nicolae Olaru şi Daniel Mihăescu.

În acestă cauză, Gheorghe Piperea a oferit instanţei de judecată şi avocatului părţilor câte un dosar care cuprinde câteva sute de pagini, motiv suficient pentru instanţa de judecată de a acorda un termen pentru studierea documentelor. Ziariştii vâlceni au avut nevoie de multă răbdare şi tutun pentru a-l determina pe avocatul Gheorghe Piperea să aibă o reacţie oficială. Cu atât mai mult cu cât acesta acuză vechea conducere, de management defectuos, soldat cu un prejudiciu de peste 500 de milioane de euro.

În acelaşi timp, administratorul judiciar a mărturisit că s-a adresat şi procurorilor, dar anchetele merg prea încet. Chiar dacă Gheorghe Piperea, sub pretexul unor informaţii confidenţiale, s-a ferit să vorbească despre înţelegerile anunţate de ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi chiar şi premierul Victor Ponta cu firme româneşti şi străine, declaraţiile sale sunt de-a dreptul incendiare.
Video: Gheorghe Piperea, administrator judiciar Oltchim

Încorsetat de întrebările ziariştilor, dar şi de privirile celor disponibilizaţi de la Oltchim, Gheorghe Piperea a mărturisit că nu vinde iluzii, că salariile compensatorii nu vor veni mai devreme de 12 decembrie, stabilit ca noul termen de privatizare al Oltchimului şi că se caută soluţii pentru repornirea unor noi secţii. În acelaşi tip, s-a arătat intrigat de adeverinţele primite de foştii angajaţi, prin care se confirmă faptul că ar fi primit salariile compensatorii, promiţând lămurirea situaţiei.