Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22498 PKF Finconta SRL Bucureşti a auditat situaţiile financiare consolidate ale SC Oltchim SA

2014-06-19 18:15

http://ziaruldevalcea.ro/2014/06/19/un-auditor-independent-trage-un-puternic-semnal-de-alarma-cu-privire-la-situatia-dezastruoasa-de-la-oltchim/

Un auditor independent trage un puternic semnal de alarmă cu privire la situaţia dezastruoasă de la Oltchim.

"La data aprobării situaţiilor financiare consolidate, SC Oltchim SA nu are un plan de reorganizare care să indice măsuri de redresare, aprobat de către adunarea creditorilor, conform prevederilor Legii privind procedura insolvenţei.
Situaţia indică existenţa unei incertitudini semnificative care ar putea pune la îndoială capacitatea SC Oltchim SA de a-şi continua activitatea
şi prin urmare va fi inaptă să realizeze activele şi să execute obligaţiile sale în cursul desfăşurării normale a activităţii sale."

"Atragem atenţia asupra notei 32 a acestor situaţii financiare consolidate, care specifică faptul că SC Oltchim SA trebuie să realizeze investiţii în valoare de 101 milioane de euro până la data de 31 decembrie 2014, din care aproximativ 67 milioane de euro pentru conversia instalaţiei de electroliză cu mercur, pentru a se conforma legislaţiei privind protecţia mediului.
Realizarea acestor investiţii este dependentă de sursele de finanţare pe care le va putea contracta SC Oltchim SA. Situaţiile financiare consolidate nu includ ajustări care ar putea rezulta din această incertitudine. În acest sens, noi nu exprimăm o rezervă."



DESPRE CE VORBIM?