Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22037 M. MUNCII - PENTRU DISPONIBILIZATII DE LA CFR MUMA IAR PENTRU CEI DE LA OLTCHIM CIUMA?

2014-06-13 18:47

#22001: - Petiţie către Guvern a foştilor salariaţi ai Oltchim, care cer salarii compensatorii!

Dan Şova anunţă disponibilizarea a 2.500 de salariaţi ai Companiei CFR Marfă

http://www.politicaromaneasca.ro/files/image/Guvern%20Ponta/DanSovaMijl.jpg...

2.500 de salariaţi ai Companiei CFR Marfă vor fi disponibilizaţi, concedierile încep săptămână viitoare, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Ministrul a adăugat, joi, într-o conferinţă de presă, că 200 dintre aceştia au ieşit la pensie.

"Cifra concedierilor la CFR Marfă este stabilită în noiembrie anul trecut, la 2.500 de oameni, pentru care există salarii compensatorii până la 24 de luni, banii se află la Ministerul Muncii. Din păcate, fără această concediere, în luna august se rămâne fără fond de salarii. Este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid

Dan Şova a mai spus că s-a încercar, împreună cu sindicatele, găsirea unei soluţii pentru efecutarea disponibilizărilor în două etape, însă situaţia financiară acutală nu mai permite acest lucru.

"Am discutat cu sindicatele şi s-a încercat foarte mult timp găsirea unor soluţii de concediere în două etape. Din păcate, cifrele financiare de astăzi nu mai permit acest lucru. S-a discutat foarte mult, dar, în urma discuţiilor cu FMI şi a analizării exacte a cifrelor, pentru că nu întâmplător s-a ajuns la darea afară a Consiliului de Administraţie, pentru că din păcate, CA privat nu şi-a făcut treaba nici la acest capitol... Din păcate, nu s-a făcut ce trebuie şi astăzi va trebui executat ce s-a stabilit încă din noiembrie anul trecut. Procesul de disponibilizare începe de săptămâna viitoare", a spus el.

Potrivit acestuia, în cazul în care nu se fac aceste disponibilizări, compania nu va mai avea bani pentru plata salariilor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca este asa se face discriminare intre salariatii OLTCHIM si salariatii CFR!
Daca exista banii pentru salarii compensatorii la Ministerul Muncii pentru disponibilizatii de la CFR trebuie sa existe banii si pentru salariatii de la OLTCHIM.
Lege este pentru toti, nu mumai pentru unii: disponibilizatii de la POSTA au primit salariile compensatorii, disponibilizatii de la CFR ii vor primi iar noi, cei de la OLTCHIM, trebuie sa ne plimbam prin instante, pe la Prefectura, la Consiliul Judetean sau la OLTCHIM ca sa fim bagati in seama ca de bani nu este rost!