Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21541 Constantin Niţă: Guvernul nu va închide Oltchim niciodată

2014-06-03 13:55

http://adevarul.ro/economie/afaceri/constantin-nita-guvernul-nu-inchide-oltchim-niciodata-1_538d9c800d133766a84153d9/index.html

Guvernul nu va închide niciodată Oltchim iar, în cazul în care nu se vor prezenţa investitori la licitaţia programată în data de 6 iunie, termenul va fi prelungit pentru ca societatea să poată să deschidă două noi linii de producţie, astfel încât să nu mai fie pe pierderi, a declarat Constantin Niţă, ministrul Economiei.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Guvernul nu va închide niciodată Oltchim, tot primesc semnale că Oltchim trebuie închis. Are piaţă, trebuie restructurată. Pe 6 iunie trebuie depuse ofertele pentru preluarea combinatului, dacă nu vor fi oferte termenul va fi amânat pentru repornirea unor linii", a afirmat Niţă la un seminar energetic. El a mai spus că autorităţile caută acum finanţare pentru a reporni două instalaţii, astfel încât unitatea să nu mai fie pe pierderi. La termenul anterior din 28 martie nicio companie nu a depus oferta. Mai multe companii şi consorţii şi-au declarat în ultima vreme interesul pentru combinatul vâlcean, cele mai mari şanse avându-le consorţiul chinez Junlun Petroleum - Baota Petrochemical. Investitorii chinezi doresc preluarea Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim de la Piteşti, deţinută în acest moment de către Petrom, dar închisă. Alţi potenţiali investitori sunt SIF Transilvania şi Chimcomplex Borzeşti, deţinută de către omul de afaceri Ştefan Vuza. Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut. Compania a separat activele viabile, acestea urmând a fi vândute către investitori, iar banii urmează să ajungă la creditori. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) este cel mai mare creditor al Oltchim, cu 250 de milioane de euro, în vreme ce Electrică are de recuperat 150 de milioane de euro. Preţul de pornire pentru licitaţie este de 300 de milioane de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/n6l92b