Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21514 Posibilă ofertă pentru Oltchim din partea BAOTA Petrochemical - JUNLUN Petroleum BURSA 03.06.2014

2014-06-03 07:54

http://www.bursa.ro/?s=piata_de_capital&articol=238726


http://www.bursa.ro/_img/articole/238726.gif...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Consorţiul chinez format din BAOTA Petrochemical şi JUNLUN Petroleum ar urma să depună vineri o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului chimic vâlcean Oltchim, a declarat ieri, liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, citat de Agerpres.
Domnia sa a precizat: "Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii, oxoalcool, anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului". Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea sa.
Ultimul termen anunţat oficial este cel de 6 iunie. Între timp, situaţia foştilor salariaţi care au fost disponibilizaţi în iunie 2013 şi care au solicitat plăţile compensatorii promise s-a complicat în momentul în care pe fişele lor fiscale au apărut înscrisuri prin care se menţiona că aceste plăţi au fost încasate. În consecinţă aceştia au protestat în ultimele zile atât în faţa sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), cât şi a Prefecturii pentru a fi lămuriţi cu datele apărute pe aceste fişe. Reprezentanţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd şi administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, au semnat pe 25 noiembrie 2013, în prezenţa ministrului de atunci al Economiei, Andrei Dominic Gerea, Scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procedura de vânzare a combinatului Oltchim.