Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20440 Zeci de foşti angajaţi ai Oltchim ameninţă cu greva foamei BURSA 07.05.2014

2014-05-07 17:24

http://www.bursa.ro/zeci-de-fosti-angajati-ai-oltchim-ameninta-cu-greva-foamei-236529&s=companii_afaceri&articol=236529.html

Aproximativ 80 de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat astăzi, la prânz, în faţa Prefecturii Vâlcea, cerându-şi drepturile salariale promise acum an de conducerea combinatului, transmit surse din presă.
Protestatarii au strigat lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Consiliul Judeţean Vâlcea şi a prefectului, şi ameninţă cu intrarea în greva foamei dacă nu li se oferă drepturile băneşti şi toate plăţile compensatorii ce le-au fost promise în momentul concedierii.
Oamenii au cerut o întrevedere cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar acesta i-a rugat să aibă răbdare, pentru că are altă întâlnire planificată.
În iunie 2013, o mie de salariaţi ai combinatului Oltchim au fost concediaţi, spunându-li-se că restanţele salariale şi banii pe concediul de odihnă au fost trecuţi la masa credală, disponibilizaţii urmând să beneficieze de aceste sume la privatizarea combinatului.
Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, funcţionează la aproximativ 23% din capacitate, cu un număr de 2.300 de salariaţi şi urmează să fie privatizată pe 17 mai, după ce termenele iniţiale au fost decalate, din cauză că niciun investitor nu s-a prezentat la licitaţie.