Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20429 Foşti angajaţi ai combinatului Oltchim protestează la Prefectură. Ei cer salariile compensatorii

2014-05-07 10:04

http://www.puterea.ro/eveniment/fosti-angajati-ai-combinatului-oltchim-protesteaza-la-prefectura-ei-cer-salariile-compensatorii-91585.html

Mai mulţi foşti angajaţi ai combinatului Oltchim protestează, miercuri, în faţa sediului Prefecturii Râmnicu Vâlcea. Ei sunt nemulţumiţi că după ce au fost disponibilizaţi anul trecut, nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Aproximativ 70 de foşti angajaţi ai Combinatului protestează de la ora 9.45. Protestul s-a desfăşurat fără incidente până la ora transmiterii acestei ştiri.

Reprezentanţii protestatarilor au precizat că au recurs la această formă de protest pentru a atrage atenţia că cei aproape 1.000 de angajţi disponibilizaţi de la combinatul Oltchim nu şi-au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Potrivit sursei citate, disponibilizaţii au primit doar ajutorul de şomaj şi un adaos de completare. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nimeni nu le spune când vor primi şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cornel Cernev, a declarat, că 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv anul trecut. Ei au dreptul să primească între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Dan Luciani, a afirmat, că o delegaţie a protestatarilor a fost primită de către prefectul Dumitru-Nicu Cornoiu, care la ora transmiterii acestei ştiri discută cu reprezentanţii foştilor angajaţi ai Oltchim.