Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

E timpul sa se termine aceasta Mascarada.

/ #499 Sa facem liniste iar Legiuitorii sa faca ordine.

2014-03-02 09:25

Va dau dreptate stimabil de la #498,cred ca s-au scris si sau aratat destule aici incat organele abilitate daca vor se pot autosesiza si in functie de rezultate sa ia masuri pentru a se incheia acest conflict Arheologi - Detectoristi.
Mai ales ca avem deja Legea Detectiei si a Detineri de Detectoare.
Doar trebuie respectata de toata lumea,Detectoristi, Muzeografi si totul ar trebui sa fie bine.
Cat despre frustrati si nemultumiti aceia nu vor fi niciodata multumiti pentru ca asa e firea lor, sa comenteze cu temei sau fara temei pentru ca asta ii satisface.
Sa lasam organele abilitate sa-si faca datoria, sa verifice daca legea existenta facuta de ei este buna si sa nu faca o lege preferentiala pentru o anumita patura a societatii.
Iar politia sa fie vigilenta si oricine calca legea, fie scolit sau nescolit, sa dea socoteala in fata legi.
Legi avem dar trebuiesc respectate de toata lumea, aici trebuie facuta o precizare ca cei certati cu legea nu o vor respecta in veci pentru ca asa sunt nascuti, asa sunt crescuti.
De aceea Europa cand aude ca esti Roman esti asemanat cu infractorul, asta pentru ca nu ne cunosc cu adevarat.
Dar ca sa fim catalogati toti ca infractori de o mana de angajati ai Muzeelor asta mi se pare bataie de joc si lipsa de bun simt. Cred ca cineva trebuie sa ia masuri ca asa ceva sa nu se mai intample pentru ca fac de rusine institutia MNIR si breasla Istoricilor Intelepti.
Dupa ce ca s-a reusit cu greu sa se creeze o stare de incredere intre Detectorist si Muzeeu si asta doar in ultimul an, vin acesti asa zisi iubitori de tara si vor schimbari incat oamenii sa fuga de Muzee si sa-i urasca pe Muzeografi.Oare faceti bine? Oare asta vreti ???
Opritiva din aberatile voastre si fiti Arheologi sau Istorici iar daca va atrage domeniul cu legile atunci parasiti Muzeul si facetiva Legiuitori cu carte de munca, dar atentie ca acolo lucreaza doar cei cu neuroni multi la cap, onesti si cinstiti.
Acum ca intram in Postul Mare sa ne punem nadejdia in Bunul Dumnezeu ca va face dreptate si sai iertam pe dusmanii nostrii cu speranta ca autoritatili le va baga mintea la cap pentru ca acum o au altundeva.
Domnul fie cu noi si un Post linistit pentru Arheologi si Detectoristi si familile acestora.
Doamne ajuta.