Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

silistitul

/ #475 sfaturi utile din strainatate

2014-02-19 17:53

citez din Perspective Arheologice grup Facebook interventie dl. Florin Curta(arheolog de talie mondiala stabilit in USA din 1993):
"Cred ca ar fi incantat sa auda ca cineva din Romania (o tara care ii place, dar pe care o cunoaste foarte putin) este interesat de cruciada lui. Barford e englez, dar locuieste in Polonia, unde eforturile lui au dus la adoptarea unei legislatii mult mai restrictive decat cea din Romania. V-ar putea deci spune cum stau lucrurile si prin tari vecine. Contactati-ma prin private message si va dau adresa e-mail pentru a lua legatura cu el."
Adica un arheolog englez "refugiat" in Polonia din cauze variate(fisc,faima intr-o tara pe care ei o considera TCN- third country national- probabil nu ia reusit pasenta la el acasa si de aia a plecat in Polonia,placeri etc) se bate cu sistemul ticalosit al detectoristilor si fiti atenti aici---un strain, englez , aduce prin lupta sa modificari legii care reglementeaza metal detectingul in Polonia, ce penibil ca sa ma repet frustrant.Acasa la el nu reuseste isi ia jucariile si fuge in Estul Europei unde cei de acolo il prmesc ca pe un rege(slabi) si ii confera puteri nemaiintalnite.Ce exemplu bun ne dati dl Curta, de fapt nu ma mira si dvs stati in SUA si comentati din punctul dvs de vedere la ce se intampla aici.
Faine exemple brava "Romania te iubesc" vorba unei babe dintr-un sat uitat de lume silistitti-va maica si voi !!!!