Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism


Musafir

#451 Riscant

2014-02-18 12:58

Aveti grija papuselele, daca mergeti pe la arhaeo... unii dintre ei sunt violenti; doar daca nu sunteti masochiste :))
Arheologii cu Detectologii.

#452 Petitie catre Primul Ministru.

2014-02-18 13:26

Stimatul nostru Primministru Ponta.
De comun acord, noi Detectologii si Arheologii(ce numai arheologii sa fie scrisi primii?)am luat urmatoarele hotarari:
-Detectologii de acum inainte ce gasesc sa predea la Muzeu fara a mai cere recompensa, deci moca.
-Arheologii vor primi leafa redusa cu 50% in favoarea Detectologilor, ca sa priceapa tot prostu, de azi inainte si Detectologii vor fi angajati ai Muzeului cu leafa de 50% de la Arheologi, aceasta nu va afecta bugetul Culturii.
-La detectii vor colinda coclaurii doar Detectologii (timp in care Arheologii vor sta la birou la caldurica si cafelute)iar la periegheza vor participa ambele tabere (adica toti ologii).
-La sapaturi impreuna la beuturi tot impreuna ca sa nu fie cu suparare si daca exista printre ei incepatori la licori ii vom califica pe toti, de la cel din sapatura pan la cel cu tata-n gura.
-De asemenea primele de concediu vor fi comune, adica pleaca un Arheolog cu un Detectolog impreuna pe acelasi bilet, iara nu se afecteaza fondurile Culturii.
-Prima de Craciun si Pasti s-a rezolvat si cu aia,se imparte mielul in doua, respectiv porcul.
-Sa nu uitam a preciza:cand Detectologu fiind pe coclauri a gasit un semnal puternic si a verificat in cruce ca samnalul este la fel de puternic,atunci pune mana pe telefon (apropo sa aveti toti telefoanele la voi)si suna la Muzeu sa cheme Arheologul care se va deplasa urgent la fata locului cu maturica si lopetica ( daca nu aveti e bun si spaclu)si doar el Arheologul are dreptul a sapa pentru a se vedea straturile:iarba,balega,pamant,pietris,lut si cu putin noroc apa.
Asa am hotarat noi Detectologii si Arheologii ca se va face o importanta economie la fondurile Culturii.Atat Arheologii cat si Detectologii vor avea un venit lunar si regulat cu toate drepturile aferente.
Si in primul rand o sa dispare ura dintre cele doua tabere ba chear avem speranta ca va fi o colaborare armonioasa si fructoasa.
Acum va lasam pe voi dragi cititori sa mai gasiti si alte drepturi si obligati in deplina armonie care sa fie trecute in viitoarea petitie.
Noi Detectologii impreuna cu noii nostri pretini si colegi ne-am pus la o sueta si nu ne mai sta mintea la petitii.
Atentie sa fiti onesti si folositi un limbaj cat mai academic in postari daca vreti sa nu fiti banati (ca sa inteleaga si fratii nostri arheologi, adica stersi).
Fratia Arheo-Detecto-ologi.

Aviz celor certati cu legea.

#453 Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-18 17:20

Se pare ca ceva se misca si in tara noastra.Se separa grau de neghina. Asa trebuie si voi Arheologilor sa invatati a face diferenta intre Detectoristi cinstiti si Jefuitorii de situri.
Invatati ca omul cat traieste tot invata si cand moare recunoaste ca nu a invatat mai nimic.
http://hunedoaramea.ro/article/perchezi%C8%9Bii-%C3%AEn-hunedoara-%C8%99i-alte-opt-jude%C8%9Be-din-%C8%9Bar%C4%83-peste-3500-de-monede-antice-%C8%99i-medieval


Musafir

#454 Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-18 18:36

#453: Aviz celor certati cu legea. - Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Cum ar fi sa aflam ca cele trei detectoare sunt pe inventarul unor muzee si au fost "imprumutate"?

un oarecare

#455 Cina stie ?

2014-02-18 20:12

Daca vor sa spuna mai incolo adevarul atunci vom afla ce si cum.
Intrebarea este daca ce sa publicat oare este si adevarat ?
Daca sunt piese de la colectionari, mosnegi, matusi si altii care le-au transmis din tata in fiu si acum cand s-au gandit sa le vanda pe net hop politia pe ei ?
Normal daca nu au acte de provenienta o sa o incurce, dar pe ocazii vindeau toti colectionari-intermediari si nu se spune daca erau colectionari sau braconieri sau detectoristi cu autorizatie.
Sper ca atunci cand se finalizeaza cercetarile sa fie facute publice datele adevarate si nu ceva inventat din care sa sufere altii.
Sunt de acord cu legea, cine greseste- plateste dar nu sunt de acord cand un om nevinovat este pus la gramada cu pleava societatii.
In momentul cand cumperi un detector si il inregistrezi trebuie sa fi constient ca ai obligatia sa duci toate la Muzeu si de acolo vei primi inapoi ce nu au ei nevoie dar vei avea acte si pentru acele obiecte din care poti sa-ti faci colectia personala.
Ma intreb oare pe cand vor invata si romanii ca legea e lege si nu tocmeala.
Aici trebuie lucrat la constinta omului si aia nu poti sa o faci cu forta ci prin munca de lamurire.
De aceea nu cred ca ce vor Arheologii este bine inteles si in loc sa faca bine va adanci prapastia dintre a fi corect si cinstit sau a fi un razbunator care faci totul invers decat trebuie.
Sa luam exemplu prohibitia din America la bauturi, rezultatul ? a crescut contrabanda cu alcol, cine a castigat ? contrabandistii.
Ce s-a invatat ? cu omul trebuie sa duci munca de lamurire caci cu bataia nu dresezi pe nimeni ci til faci dusman.Dar sa nu uitam ca hotul prins si dovedit trebuie pedepsit pentru a nu mai face.
Asteptam noi informatii despre acest caz.
Speram ca adevarul sa fie spus

#456 Oare monedele din ag. or fi falsuri ?

2014-02-18 21:33

Din postarile de pe internet se stie ca la Bulgari gasesti monede asa zise antice turnate in timpurile noastre pentru turisti fraieri.Se stie ca si pe piata numismatilor de la noi circula asemenea monede si doar cunoscatori si specialisti stiu sa faca diferenta.
1 - Intrebarea mea este oare obiectele sunt cu adevarat vechi sau sunt falsuri pentru ageamii.
2 - Si daca sunt false oare expertii o sa recunoasca sau o sa prefere sa taca si alti sa o incaseze.
3 - Nu cred ca hotii de artefacte ar fi asa de prosti sa vanda la vedere artefacte mai ales dupa cele de la Hunedoara unde au fost prinsi tocmai prin Anglia.
Daca aceasta operatiune este facuta ca sa se arate ce isi doresc alti ?
Sper ca sa iasa la suprafata adevarul caci de minciuni ca la revolutie suntem satui.
nimeni de luat in seama ca nu am facultate

#457 Cerem legi proaste in loc de legea care exista.

2014-02-18 22:52

Hai ca a mai aparut una, deja toti suntem destepti si stim sa dam legi in Romania.
In primul rand sa se stopeze detectile ilegale si furturile de artefacte.Asta se poate face prin mijloacele politiei si nici decum de Muzee.
Acum sa-i raspundem ideilor domnului doftor.
1-Avem o lege asa cum este asa este dar ea nu este respectata de toti.
Si chear daca interziceti detectia aceia care astazi nu respecta legea nici maine nu o sa o respecte ,si asta o stiti si voi foarte bine dar va faceti ca nu stiti.
2-In prezent si in viitor cei care respecta legea o vor respecta si invars cei care azi nu respecta legea nici in viitor nu o vor respecta ca asa gandesc ei.Dar asta o stiti dar va faceti ca nu o stiti.
Alte idei ale stimabilului:
1-Si in ziua de azi detectoristii cinstiti merg la Politie si isi inscriu detectorul,isi dau adresa, isi dau numarul de telefon.
Este foarte bine la politie unde sunt oamenii legii, ca daca ar fi la Muzeu ar aparea discriminarea dintre detectoristi dupa cum ii plac sau nu arheologii.
2-Adica Detectoristul trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca daca din gresala, sau nestiinta sapa si dedesupt se afla un artefact atunci va fi bun de plata si sanctionati ? .
Pai ma, detectoristii sunt angajatii sau sclavii Muzeelor, da voi chear nu ganditi ca detectia e o pasiune facuta liber de un cetatean roman?Ba stiti foarte bine si va faceti ca nu stiti.
3-Stiti foarte bine ca jumatate dintre detectoristii de anul trecut au sarit peste Primar si au adus direct la Muzeu descoperirea.
Daca sti, nu te fa ca nu sti.
4-Arheologii si acum au obligatia sa se prezinte la fata locului cat mai repede dar invoca ca nu e personal suficient si nu sunt fonduri pentru deplasarea la fata locului ci se va face cand se poate.
Parca nu ai sti adevaratele lipsuri din sistem ?Dar le sti si te faci ca nu le sti.
5-Aici chear ca ai ajuns penibil, de rasul curcilor.
Pai daca eu fac acest Hobi impreuna cu familia intr-un an la cateva iesiri la iarba verde, tu ce vrei? Sa devin sclavul Muzeului adica am norma de predare la Stat ca in vechiul regim ( ai gaina, dai oua,ai porci, predai un porc)
Mai mai judecati si voi inainte de a scrie ceva.O idee mai Comunista nici ca gaseai.
Adica neaparat sa caut si sa gasesc ceva ca altfel imi luati detectorul cumparat de mine, proprietatea mea personala.Jalnic, jalnic, jalnic.Cum li se spune la oameni cu IDEI ???
6-Sti foarte bine ca la ora actuala recompensa este de tot rasul, valoarea obiectelor se face de oameni vostri si deci subevaluata. Ce se da azi 30% din valoarea mica echivaleaza cu 5% din valoarea reala asa cum se calculeaza in toate tarile democrate unde individul are drepturi si nu sta la legile oricui.
Dar asta o stiti dar va faceti ca un stiti si niciodata nu o sa recunoasteti ca exista oameni normali, cetateni fara facultati dar onesti, cinstiti, corecti si mai ales cu frica de Dumnezeu.
Apropo, tu cand ai fost ultima data la Biserica? Cand te-ai spovedit ultima oara cerand iertare pentru pacatele tale si la fel si colegii tai din arheologie ???
Daca ati fi oameni cu frica de Dumnezeu ati recunoaste ca cei care fac paguba in situri nu sunt Detectoristii inregistrati ci sunt acei oameni care se ascund si fac totul la intuneric si nu au constinta si nici frica de nimeni , nici de Dumnezeu.
La fel sunt si cei care schimba monedele autentice cu falsuri ca apoi sa le vanda, si cei care fac pierdute obiecte pretioase ca dupa ani sa le valorifice , e.t.c.
Da, va aparati unul pe altul si ii calcati in picioare pe cei din jur care nu fac parte din tagma voastra, dar tineti seama ca toti suntem oameni si nimeni nu e mai presus de aproapele sau.
Sa va fie rusine ca nu mai stiti ce sa inventati ca sa va razbunati pe toti Detectoristii.
Va spun si va repet ,cautatii pe cei vinovati de furt sau paguba si nu mai ii bagati pe toti in aceeasi oala.
Aveti ura pe detectoare ? dar atunci nu aveti ura pe oameni ca dati dovada de nesimtire si de o proasta educatie ( cei 7 ani de acasa in care mama trebuia sa va invete sa respectati oamenii ).
Atata cer ca daca voi veti face rau oamenilor nevinovati atunci sa fiti rasplatiti de sus cu aceeasi moneda pentru ca vi se cuvine.
AVEM O LEGE A DETECTIEI DAR VOI PUR SI SIMPLU O CALCATI IN PICIOARE INCERCAND SA PUNETI O LEGE PROASTA SI NEREALISTA IN LOCUL EI.


Asta o faceti ca sa va atingeti scopul de ai face pe Detectoristii cinstiti sa renunte la pasiunea lor.Dar cu adevaratii jefuitori ce o sa faceti ? ca aia nu au nici acum lege si nu o sa aibe niciodata.

Vedetiva voi de obligatile voastre pe care le aveti la locul de munca.
Lasati politia sa-i prinda pe cei certati cu legea.
Si daca ati avut idei proaste atunci daca nu recunoasteti macar incetati sa le mai afisati.

Aici aveti anuntu la care fac referire.Alte legi mai aiurea decat ar putea exista.

http://europunkt.ro/2014/02/18/detectoarele-de-metale-si-goana-dupa-tezaure/

Diploma nu te face om bun,te face increzut.

#458 Sa spunem adevarul.

2014-02-19 07:45

Hai sa spunem adevarul ca sa stie tot omul.
Va legati tot timpul de descoperirea lui Iulian care a gasit 47.000 monede din argint si trebuie sa primeasca rascumpararea in valoare de 200.000 euro.Da are dreptul la acea suma.
In Anglia sa gasit o comoara cu 52.503 monede din argint si a fost rascumparata cu 375.000 euro.
Aici aveti filmul in care se arata descoperirea la No.5.
http://www.youtube.com/watch?v=vLVd5slB35Q
Asa ca nu inteleg ura Arheologilor impotriva lui Iulian, a predat comoara Muzeului ? da a predat-o. Cum a dezgropat-o si a transportat-o este treaba lui si nu va mai legati de lucruri marunte ci recunoasteti ca a avut demnitatea sa predea un sac de bani la Muzeu.
Aici aveti o alta descoperire din Anglia unde un Detectorist a mers la vecinul sau si ia cerut voie sa faca o detectie in gradina lui.La detectie au iesit la iveala obiecte din aur si argint ,5 kg aur si 2,5 kg argint.
Si aici aveti povestea pe larg unde se vede ca Arheologi englezi nu sau luat de descoperitor ca a rascolit pamantul ci dinpotriva ii aduc multumiri pentru descoperirea facuta.
http://www.youtube.com/watch?v=eQNUdMets6I
Detectoristul s-a oprit din cautare la prima piesa gasita ? Nu ci a cautat pana a scos tot ce detecta detectorul lui pentru ca acel om care gaseste o comoara are dreptul sa sape si sa o predea Muzeului.Asa si la noi cetateanul are dreptul la detectie si are dreptul sa scoata o comoara cu obligatia sa o predea la Muzeu.Aceasta lege este o lege Europeana , care este democratica iar daca voi vreti sa schimbati legea interzicand scoaterea comorii, indemnati la o lege comunista nedemocratica si Detectoristii trebuie sa faca o plangere la Haga pentru incalcarea drepturilor omului in Romania.
Da detectoristilor, daca acesti doctoranti vor ingradi dreptul vostru la libertate atunci reclamati la Haga pentru ca am luptat pentru libertatea omului si nu pentru dictatura.
Sa mai spunem pentru cei care nu stiu ca in Anglia gasitorul unui tezaur are obligatia sa il duca la Muzeu{{ dar atentie }} il lasa pentru studiat si datat dupa care Muzeul intreaba : nil vindeti noua?Omul zice:-nu il vand acum,poate la anul.Atunci Muzeul face acte pentru tezaur ca face parte din patrimoniul tarii si il preda gasitorului cu rugamintea ca atunci cand il va vinde mai intai sa anunte Muzeul ca o sa-l cumpere ei.
Concluzia ? asta da lege democratica. Asta ar trebui sa invatam si noi de la ei : sa respectam drepturile omului cinstit in Romania.
Va las pe voi sa judecati ce si cum se intampla la noi.
Am scris acest adevar si pentru Detectoristi dar si pentru Arheologi.

Detectorist

#460 Re:

2014-02-19 09:01

#459: -

Ma bucura aceasta stire, ma bucura faptul ca legile sunt aplicate de catre autoritati. Din pacate nu scrie ce s-a intamplat la celelalte 10 perchezitii de unde nu s-au confiscat detectoare. Si nici daca cele 3 erau autorizate sau nu. In fine, aceia 3 erau braconieri, nu noi, restul, cei care va deranjam pe la muzee ca am gasit un cui ciudat.

E un lucru bun, dar e deplorabil ca s-au gasit 300 kg de unelte in loc sa fie mentionate X sape, Y topoare, Z ciocane.

Poate va dati seama toti ca legea existenta functioneaza, trebuie dar aplicata (de buna voie sau cu forta)

Micul anonim....

#461 Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-19 09:11

#454: - Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Nu-ți mai publici numele ?

 

”de pratmin » Mar Feb 18, 2014 8:28 pm
yollman scrie:impresionanta captura, 3500 de monede, 300 kg unelte, arme si doar 3 detectore.

Poate ca de aceia este si pandemia asta contra posesorilor cu autoritatie


Da, de asta ma intrebam si eu. Nu cred ca sunt autorizate pe persoana fizica; cel mai tare ar fi sa fi fost "imprumutate" din magaziile unor muzee. Dar daca ar fi asa, nu vom afla niciodata.

Oricum, sper sa nu fie vorba despre vre-un coleg de-al nostru autorizat, ar fi o palma data MD-ului, mai ales dupa tentativa lui Eugen Teodor...
Florin Bosoteanu
pratmin

#462 Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-19 09:43

#461: Micul anonim.... - Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Mai anonimule, da' mic mai esti...

Cred ca pana acum toata lumea interesata a asociat numele meu cu nickul de pe forum, nu am nimic de ascuns.

Ideea la care faci trimitere a fost preluata pe mai multe grupuri de discutii, nu necesita "amprenta" mea.

tot ăla mic...

#463 Re: Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-19 09:52

#462: pratmin - Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Mda... lucrurile mărețe vi le asumați și alea batjocuritoare nu...

sincer până la capăt, nu vorbiți pe la spate...

Omul care se baga.

#464 Raspuns catre ala mic.

2014-02-19 10:04

Tu nu esti ala mic ci esti un om de nimic.
Aici se aduc acuze pro si contra detectiei si tu te bagi ca musca in lapte sa te afli in treaba.
Se vede ca esti unul care ai fost banat pe detectiemetal si acum te racaie pe esofag si te iei de oameni.
Invata sa respecti omul si atunci vei face parte dintr-o comunitate
Militianul uimit .

#465 Da rapizi mai sunt astia Domn Patraulea.

2014-02-19 10:15

Domnule ieri au facut descinderea si tot ieri deja se stia de unde au fost sustrase obiectele.
Ei, pai pe cand eram eu la Militie trebuia sa bat un gainar o saptamana pana spunea de unde a sustras gaina,si atunci spunea numai cand era la pamant cu nervi.
Da buna mai e presa noastra, se uita la om si prin telepatie stie daca e om cinstit sau delicvent, daca a furat si de unde si mai ales posteaza poza cu Kosoni facuta anul trecut la Kosonii recuperati pe banii tarii, da buna presa ce sa zic.
Oare mai avem creduli in Romania ???
anonimul cel mai tare

#466 Re: Re: Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-19 10:20

#463: tot ăla mic... - Re: Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Prietene "arheolog" ori zvonaco-raspandac "civil" cred ca nu ai inteles faptul ca si noi, detectoristi autorizati, dorim sa aflam cine sunt acele persoane care au fost arestate tocmai ca sa se dovedeasca ca nu fac parte din randul celor autorizati.DAR se pare ca nu se vrea dezvaluirea acestor nume si statutul lor tocmai pentru a dezinforma publicul si a creea impresia ca fac parte dinre cei autorizati si a sprijini actiunea penibila a arheologului E.T. care se umfla in pene pe unde apuca cum ca el este singura pavaza a patrimoniului national romanesc si ca actiunea sa va sparge barierele braconajului.Vorbe goale din mandrie prosteasca, dorinta de putere si colaborationism-servilism de casta asta propavaduieste dl E.T. care se face ca nu vede de 20 si ceva de ani si acum minune VEDE si problema e ca vede numai ce ii place(barna din ochiul lor este trecuta cu vederea).Inca odata interzicerea DM ca hobby practicat in mod legal conform normativelor in vigoare nu va rezolva nimic, impunerea de restrictii nu va rezolva nimic CEI care fac braconaj nu au tinut -nu tin si nu vor tine - de litera legii domnilor nu conteaza pentru ei ca e sau nu legal EI vor da in continuare ILEGAL.Singura sansa a patrimoniului national este reprezentata de actiunile concertate ale serviciilor abilitate  pentru a prinde acesti infractori.Ceea ce incearca dl E.T. este FRUSTRANT si tine de domeniul PENIBILULUI dorind sa ramana si dansul in istorie ca un reper (halal reper).

Secretarul de partid PCR.

#467 Domnilor, se pregateste terenul.

2014-02-19 10:43

Ascultatil pe Mosu,eu la revolutie am folosit casetofonul cu sunete de mitraliera(de,a fost ordin de Partid,sa ma ierte Dumnezeu, sper)si am stat chitit langa Televiziune si cand partizanii poporului se plictiseau de tras atunci hop si eu cu casetofonul( da ce casetofon domne,o bijuterie, urla domne de nu mai auzeam nimic un sfert de ceas )ca asa erau indicatile, sa nu se dezmeticeasca poporul ca nu exista picior de terorist in Bucuresti,ba inca au mai trimis sefi mei pe cativa securisti fraieri in doua taburi prototip ca sa ii impuste armata la Minister sa avem si dovada palpabila de teroristi morti,ei ce vremuri, ei ce minciuni!!!
Da tinerilor, vati prins, se va face un tamtam mare prin care sa fie denigrati toti detectoristii ca sa li se puna capat.Casetofonul este presa, avem deja si cateva cadavre ( cei arestati ca braconieri )si parca vad ca vor fi si numiti Detectoristi ca sa dea bine la ce se urmareste.
Ma intreb oare sa fie o coincidenta ca mai intai s-a inceput cu denigrarea detectoristilor, acum au aparut si arestari, oare urmeaza executia ???Executia Detectiei in Romania ???????????
nimeni

#468 nu va speriati

2014-02-19 11:10

Omul de la Chimicale.

#469 AVIZ DETECTORISTILOR

2014-02-19 11:17

Atentie Detectoristi, daca detineti in gospodaria voastra SOLUTII sau REACTANTI folositi in intreaga lume pentru curatarea monedelor dar si a bijuteriilor personale cumparate de la Bijuteria din colt de strada, renuntati acum la ele. Mergeti la ce-a mai apropiata sectie de Politie si le predati,in procesul verbal sa declarati ca nu ati stiut ca pot deveni PERICULOASE.
Mare grije ca sunt materiale periculoase si interzise precum cartile si revistele confiscate de la Sopry 21.
Doamne, bine ca nu m-am apucat si eu de acest Hobby ca deveneam in fata familiei un delicvent jefuitor de morminte si ma dadeau afara neamurile din casa.Imi bag piciorul in ele de detectoare, sa le cumpere arheologii cu ai lor ca mie nu-mi trebuie necaz la casa omului.
Sfatul meu este ca voi cei ce detineti detectoare fugiti la Muzee si facetile donatie pentru arheologi ca sunt saraci si pe deasupra si ologi, Doamne ajutai sa se faca bine.
un alt nimeni

#470 #468 nu va speriati

2014-02-19 11:25

Da, nu va speriati caci daca nu detineti detectoare prin casa atunci veti fi rasplatiti pentru cinstea voastra cu cate o moneda koson rascumparata din banii poporului.
Aceasta surpriza a fost pusa la punct de catre conducerea Muzeelor pentru a arata ca la noi omul de rand este recompensat si cum nu mai fabricam medalii omagiale va dam kosoni autentici, turnati prin 1990 toamna pe meleagurile motilor.
Asteptati, asteptati, asteptati.
pratmin

#471 Re: Re: Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

2014-02-19 11:32

#463: tot ăla mic... - Re: Re: Re: Re: Ceva in sfarsit se misca.arheologii sa invete diferenta.

Cei mai multi care au comentat aici si cu numele real sunt detectoristii, pentru ca nu au nimic de pierdut, respectand legile in vigoare. Exemplul meu a fost dat pe unul din grupurile aferente arheologilor:

https://www.facebook.com/groups/perspective.arheologice/464451060322410/?comment_id=465878346846348&notif_t=group_comment_reply

Este vorba despre un print screen cu colectia mea din WW1, acea poza fiind - conform mult-prea-petitionarului E.T. - cartea mea de vizita. De fapt este exact ceea ce-mi doream, o poza care dovedeste pasiunea si nu dovedeste nici o instigare la nerespectarea legii. Ca dovada si comentariile colegilor sunt pe langa subiect (poza postata) si se dfovedesc a fi doar niste pupaturi in poponetul negru al d-lui E.T.

Oricum, sunt convins de faptul ca scrumiera folosita la birou de catre E.T. este mai veche decat obiectele din colectia mea.

Comentatorii din partea arheologilor sunt doar trei, inclusiv petitionarul, restul (inclusiv semnatarii) fiind rezervati din motive lesne de inteles.

Este mare pacat ca se ajunge la astfel de ironii si rautati; sper sa se mute discutiile intr-un cadru mai oficial, mai ales in birourile avocatilor in prima faza.

Poate primim ajutor de la "papusica adevarului" sa uitam cu totii de caricatura asta de petitie :)

Un oarecare care ar fi vrut sa se faca detectorist dar cu asa oameni mai bine lipsa.

#472 Ai perfecta dreptate Pratmin

2014-02-19 11:56

Si eu ZIC CA AICI NU S-A FACUT VORBA ROMANULUI: NICI UN RAHAT.
Asa ca sa terminam comentarile aici si sa fim vigilenti pe alte postari care vor mai aparea pe viitor impotriva detectiei.
Eventual deschideti si voi un Topic unde sa poata intra ori ce vizitator (luati exemplu de la Digger, un lucru foarte bun si constructiv) unde doritorii sa-si exprime indignarea dar in termeni de bun simt iar postarile jignitoare sa fie sterse, atentie nu si cele incomode, ca acelea scot adevarul la iveala si noi toti asta dorim.
Detectoristii cinstiti nu au pentru ce se teme chear daca vine politia pe la ei (atentie la chimicale si reviste ca cica sunt interzise,desi nu am gasit nicaieri legea).
In rest luptati din rasputeri cu acesti mincinosi care prin minciuna vor sa obtina suprematia.
Fiti vigilenti si cand ei mint,voi aduceti argumente prin care sa scoateti adevarul la suprafata, nu va temeti ca adevarul invinge iar minciuna are picioare scurte, asta o stiu si arheologii de aceia au tacut malc cand voi ati aratat adevarul despre tot si despre toate.
Predati obiectele in termen de 72 ore si daca vreun Primar va zice lasa pe maine voi mergeti la Primarie si le lasati Viceprimarului cu proces verbal sau le duceti la Muzeu ca sa nu ajungeti ca Sopry pacaliti.
Sa auzim numai de bine si lucruri adevarate, nu inventate.
Un oarecare care ar fi vrut sa se faca detectorist dar cu asa oameni mai bine lipsa.

#473 Ultima stire despre cele 3520 monede confiscate.

2014-02-19 12:34

La TVR 1 s-a dat stirea si au spus ca gruparea era formata din trei cautatori de comori care la comanda din afara tarii cautau in siturile din Hunedoara si Constanta obiecte antice.
Ceilalti din tara erau intermediari care aveau marfa.
Deci daca nu iau mai numit Detectoristi inseamna ca nu erau cu detectoare inregistrate la Politie, asa ca erau traficanti si nu detectoristi.
Aleluia, bine ca a invatat si presa sa faca diferenta intre detectoristi si braconieri(jefuitori de Situri).
Trebuie sa mai invete si arheologii ce inseamna detectorist si ce jefuitor si atunci am devenit si noi o tara democrata.
Fiti cinstiti in viata si veti dormi bine, deie Domnul.
Poate ca totusi o sa-mi iau si eu un detector daca nu ma mai face nimeni jefuitor.
Doamne ajuta.
Mesaj pentru Pratmin

#474 PRATMIN RECITESTE

2014-02-19 14:58

Te intrebi cine este individul care te necajeste?
Este in ograda voastra si ca sa il gasiti reciteste mesajele:
441, 443, 444, 445, 446.
Si inca un indiciu ca sa il gasiti pe Garretfury intra aici:
http://detectiemetal.com/viewtopic.php?f=3&t=6211
Acum bantuie sub alte nume.
De, nu mai este prostul de Dublon pe la voi sa il ghiceasca din prima.
Si inca un sfat de la Dublon:
Vezi cine s-a inscris si in aceeasi zi a si inceput cu intrebari stupide din belsug, acela este omul tau.
silistitul

#475 sfaturi utile din strainatate

2014-02-19 17:53

citez din Perspective Arheologice grup Facebook interventie dl. Florin Curta(arheolog de talie mondiala stabilit in USA din 1993):
"Cred ca ar fi incantat sa auda ca cineva din Romania (o tara care ii place, dar pe care o cunoaste foarte putin) este interesat de cruciada lui. Barford e englez, dar locuieste in Polonia, unde eforturile lui au dus la adoptarea unei legislatii mult mai restrictive decat cea din Romania. V-ar putea deci spune cum stau lucrurile si prin tari vecine. Contactati-ma prin private message si va dau adresa e-mail pentru a lua legatura cu el."
Adica un arheolog englez "refugiat" in Polonia din cauze variate(fisc,faima intr-o tara pe care ei o considera TCN- third country national- probabil nu ia reusit pasenta la el acasa si de aia a plecat in Polonia,placeri etc) se bate cu sistemul ticalosit al detectoristilor si fiti atenti aici---un strain, englez , aduce prin lupta sa modificari legii care reglementeaza metal detectingul in Polonia, ce penibil ca sa ma repet frustrant.Acasa la el nu reuseste isi ia jucariile si fuge in Estul Europei unde cei de acolo il prmesc ca pe un rege(slabi) si ii confera puteri nemaiintalnite.Ce exemplu bun ne dati dl Curta, de fapt nu ma mira si dvs stati in SUA si comentati din punctul dvs de vedere la ce se intampla aici.
Faine exemple brava "Romania te iubesc" vorba unei babe dintr-un sat uitat de lume silistitti-va maica si voi !!!!