Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Diploma nu te face om bun,te face increzut.

/ #458 Sa spunem adevarul.

2014-02-19 07:45

Hai sa spunem adevarul ca sa stie tot omul.
Va legati tot timpul de descoperirea lui Iulian care a gasit 47.000 monede din argint si trebuie sa primeasca rascumpararea in valoare de 200.000 euro.Da are dreptul la acea suma.
In Anglia sa gasit o comoara cu 52.503 monede din argint si a fost rascumparata cu 375.000 euro.
Aici aveti filmul in care se arata descoperirea la No.5.
http://www.youtube.com/watch?v=vLVd5slB35Q
Asa ca nu inteleg ura Arheologilor impotriva lui Iulian, a predat comoara Muzeului ? da a predat-o. Cum a dezgropat-o si a transportat-o este treaba lui si nu va mai legati de lucruri marunte ci recunoasteti ca a avut demnitatea sa predea un sac de bani la Muzeu.
Aici aveti o alta descoperire din Anglia unde un Detectorist a mers la vecinul sau si ia cerut voie sa faca o detectie in gradina lui.La detectie au iesit la iveala obiecte din aur si argint ,5 kg aur si 2,5 kg argint.
Si aici aveti povestea pe larg unde se vede ca Arheologi englezi nu sau luat de descoperitor ca a rascolit pamantul ci dinpotriva ii aduc multumiri pentru descoperirea facuta.
http://www.youtube.com/watch?v=eQNUdMets6I
Detectoristul s-a oprit din cautare la prima piesa gasita ? Nu ci a cautat pana a scos tot ce detecta detectorul lui pentru ca acel om care gaseste o comoara are dreptul sa sape si sa o predea Muzeului.Asa si la noi cetateanul are dreptul la detectie si are dreptul sa scoata o comoara cu obligatia sa o predea la Muzeu.Aceasta lege este o lege Europeana , care este democratica iar daca voi vreti sa schimbati legea interzicand scoaterea comorii, indemnati la o lege comunista nedemocratica si Detectoristii trebuie sa faca o plangere la Haga pentru incalcarea drepturilor omului in Romania.
Da detectoristilor, daca acesti doctoranti vor ingradi dreptul vostru la libertate atunci reclamati la Haga pentru ca am luptat pentru libertatea omului si nu pentru dictatura.
Sa mai spunem pentru cei care nu stiu ca in Anglia gasitorul unui tezaur are obligatia sa il duca la Muzeu{{ dar atentie }} il lasa pentru studiat si datat dupa care Muzeul intreaba : nil vindeti noua?Omul zice:-nu il vand acum,poate la anul.Atunci Muzeul face acte pentru tezaur ca face parte din patrimoniul tarii si il preda gasitorului cu rugamintea ca atunci cand il va vinde mai intai sa anunte Muzeul ca o sa-l cumpere ei.
Concluzia ? asta da lege democratica. Asta ar trebui sa invatam si noi de la ei : sa respectam drepturile omului cinstit in Romania.
Va las pe voi sa judecati ce si cum se intampla la noi.
Am scris acest adevar si pentru Detectoristi dar si pentru Arheologi.