Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

nimeni de luat in seama ca nu am facultate

/ #457 Cerem legi proaste in loc de legea care exista.

2014-02-18 22:52

Hai ca a mai aparut una, deja toti suntem destepti si stim sa dam legi in Romania.
In primul rand sa se stopeze detectile ilegale si furturile de artefacte.Asta se poate face prin mijloacele politiei si nici decum de Muzee.
Acum sa-i raspundem ideilor domnului doftor.
1-Avem o lege asa cum este asa este dar ea nu este respectata de toti.
Si chear daca interziceti detectia aceia care astazi nu respecta legea nici maine nu o sa o respecte ,si asta o stiti si voi foarte bine dar va faceti ca nu stiti.
2-In prezent si in viitor cei care respecta legea o vor respecta si invars cei care azi nu respecta legea nici in viitor nu o vor respecta ca asa gandesc ei.Dar asta o stiti dar va faceti ca nu o stiti.
Alte idei ale stimabilului:
1-Si in ziua de azi detectoristii cinstiti merg la Politie si isi inscriu detectorul,isi dau adresa, isi dau numarul de telefon.
Este foarte bine la politie unde sunt oamenii legii, ca daca ar fi la Muzeu ar aparea discriminarea dintre detectoristi dupa cum ii plac sau nu arheologii.
2-Adica Detectoristul trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca daca din gresala, sau nestiinta sapa si dedesupt se afla un artefact atunci va fi bun de plata si sanctionati ? .
Pai ma, detectoristii sunt angajatii sau sclavii Muzeelor, da voi chear nu ganditi ca detectia e o pasiune facuta liber de un cetatean roman?Ba stiti foarte bine si va faceti ca nu stiti.
3-Stiti foarte bine ca jumatate dintre detectoristii de anul trecut au sarit peste Primar si au adus direct la Muzeu descoperirea.
Daca sti, nu te fa ca nu sti.
4-Arheologii si acum au obligatia sa se prezinte la fata locului cat mai repede dar invoca ca nu e personal suficient si nu sunt fonduri pentru deplasarea la fata locului ci se va face cand se poate.
Parca nu ai sti adevaratele lipsuri din sistem ?Dar le sti si te faci ca nu le sti.
5-Aici chear ca ai ajuns penibil, de rasul curcilor.
Pai daca eu fac acest Hobi impreuna cu familia intr-un an la cateva iesiri la iarba verde, tu ce vrei? Sa devin sclavul Muzeului adica am norma de predare la Stat ca in vechiul regim ( ai gaina, dai oua,ai porci, predai un porc)
Mai mai judecati si voi inainte de a scrie ceva.O idee mai Comunista nici ca gaseai.
Adica neaparat sa caut si sa gasesc ceva ca altfel imi luati detectorul cumparat de mine, proprietatea mea personala.Jalnic, jalnic, jalnic.Cum li se spune la oameni cu IDEI ???
6-Sti foarte bine ca la ora actuala recompensa este de tot rasul, valoarea obiectelor se face de oameni vostri si deci subevaluata. Ce se da azi 30% din valoarea mica echivaleaza cu 5% din valoarea reala asa cum se calculeaza in toate tarile democrate unde individul are drepturi si nu sta la legile oricui.
Dar asta o stiti dar va faceti ca un stiti si niciodata nu o sa recunoasteti ca exista oameni normali, cetateni fara facultati dar onesti, cinstiti, corecti si mai ales cu frica de Dumnezeu.
Apropo, tu cand ai fost ultima data la Biserica? Cand te-ai spovedit ultima oara cerand iertare pentru pacatele tale si la fel si colegii tai din arheologie ???
Daca ati fi oameni cu frica de Dumnezeu ati recunoaste ca cei care fac paguba in situri nu sunt Detectoristii inregistrati ci sunt acei oameni care se ascund si fac totul la intuneric si nu au constinta si nici frica de nimeni , nici de Dumnezeu.
La fel sunt si cei care schimba monedele autentice cu falsuri ca apoi sa le vanda, si cei care fac pierdute obiecte pretioase ca dupa ani sa le valorifice , e.t.c.
Da, va aparati unul pe altul si ii calcati in picioare pe cei din jur care nu fac parte din tagma voastra, dar tineti seama ca toti suntem oameni si nimeni nu e mai presus de aproapele sau.
Sa va fie rusine ca nu mai stiti ce sa inventati ca sa va razbunati pe toti Detectoristii.
Va spun si va repet ,cautatii pe cei vinovati de furt sau paguba si nu mai ii bagati pe toti in aceeasi oala.
Aveti ura pe detectoare ? dar atunci nu aveti ura pe oameni ca dati dovada de nesimtire si de o proasta educatie ( cei 7 ani de acasa in care mama trebuia sa va invete sa respectati oamenii ).
Atata cer ca daca voi veti face rau oamenilor nevinovati atunci sa fiti rasplatiti de sus cu aceeasi moneda pentru ca vi se cuvine.
AVEM O LEGE A DETECTIEI DAR VOI PUR SI SIMPLU O CALCATI IN PICIOARE INCERCAND SA PUNETI O LEGE PROASTA SI NEREALISTA IN LOCUL EI.


Asta o faceti ca sa va atingeti scopul de ai face pe Detectoristii cinstiti sa renunte la pasiunea lor.Dar cu adevaratii jefuitori ce o sa faceti ? ca aia nu au nici acum lege si nu o sa aibe niciodata.

Vedetiva voi de obligatile voastre pe care le aveti la locul de munca.
Lasati politia sa-i prinda pe cei certati cu legea.
Si daca ati avut idei proaste atunci daca nu recunoasteti macar incetati sa le mai afisati.

Aici aveti anuntu la care fac referire.Alte legi mai aiurea decat ar putea exista.

http://europunkt.ro/2014/02/18/detectoarele-de-metale-si-goana-dupa-tezaure/