Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

un oarecare

/ #455 Cina stie ?

2014-02-18 20:12

Daca vor sa spuna mai incolo adevarul atunci vom afla ce si cum.
Intrebarea este daca ce sa publicat oare este si adevarat ?
Daca sunt piese de la colectionari, mosnegi, matusi si altii care le-au transmis din tata in fiu si acum cand s-au gandit sa le vanda pe net hop politia pe ei ?
Normal daca nu au acte de provenienta o sa o incurce, dar pe ocazii vindeau toti colectionari-intermediari si nu se spune daca erau colectionari sau braconieri sau detectoristi cu autorizatie.
Sper ca atunci cand se finalizeaza cercetarile sa fie facute publice datele adevarate si nu ceva inventat din care sa sufere altii.
Sunt de acord cu legea, cine greseste- plateste dar nu sunt de acord cand un om nevinovat este pus la gramada cu pleava societatii.
In momentul cand cumperi un detector si il inregistrezi trebuie sa fi constient ca ai obligatia sa duci toate la Muzeu si de acolo vei primi inapoi ce nu au ei nevoie dar vei avea acte si pentru acele obiecte din care poti sa-ti faci colectia personala.
Ma intreb oare pe cand vor invata si romanii ca legea e lege si nu tocmeala.
Aici trebuie lucrat la constinta omului si aia nu poti sa o faci cu forta ci prin munca de lamurire.
De aceea nu cred ca ce vor Arheologii este bine inteles si in loc sa faca bine va adanci prapastia dintre a fi corect si cinstit sau a fi un razbunator care faci totul invers decat trebuie.
Sa luam exemplu prohibitia din America la bauturi, rezultatul ? a crescut contrabanda cu alcol, cine a castigat ? contrabandistii.
Ce s-a invatat ? cu omul trebuie sa duci munca de lamurire caci cu bataia nu dresezi pe nimeni ci til faci dusman.Dar sa nu uitam ca hotul prins si dovedit trebuie pedepsit pentru a nu mai face.
Asteptam noi informatii despre acest caz.