Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Arheologii cu Detectologii.

/ #452 Petitie catre Primul Ministru.

2014-02-18 13:26

Stimatul nostru Primministru Ponta.
De comun acord, noi Detectologii si Arheologii(ce numai arheologii sa fie scrisi primii?)am luat urmatoarele hotarari:
-Detectologii de acum inainte ce gasesc sa predea la Muzeu fara a mai cere recompensa, deci moca.
-Arheologii vor primi leafa redusa cu 50% in favoarea Detectologilor, ca sa priceapa tot prostu, de azi inainte si Detectologii vor fi angajati ai Muzeului cu leafa de 50% de la Arheologi, aceasta nu va afecta bugetul Culturii.
-La detectii vor colinda coclaurii doar Detectologii (timp in care Arheologii vor sta la birou la caldurica si cafelute)iar la periegheza vor participa ambele tabere (adica toti ologii).
-La sapaturi impreuna la beuturi tot impreuna ca sa nu fie cu suparare si daca exista printre ei incepatori la licori ii vom califica pe toti, de la cel din sapatura pan la cel cu tata-n gura.
-De asemenea primele de concediu vor fi comune, adica pleaca un Arheolog cu un Detectolog impreuna pe acelasi bilet, iara nu se afecteaza fondurile Culturii.
-Prima de Craciun si Pasti s-a rezolvat si cu aia,se imparte mielul in doua, respectiv porcul.
-Sa nu uitam a preciza:cand Detectologu fiind pe coclauri a gasit un semnal puternic si a verificat in cruce ca samnalul este la fel de puternic,atunci pune mana pe telefon (apropo sa aveti toti telefoanele la voi)si suna la Muzeu sa cheme Arheologul care se va deplasa urgent la fata locului cu maturica si lopetica ( daca nu aveti e bun si spaclu)si doar el Arheologul are dreptul a sapa pentru a se vedea straturile:iarba,balega,pamant,pietris,lut si cu putin noroc apa.
Asa am hotarat noi Detectologii si Arheologii ca se va face o importanta economie la fondurile Culturii.Atat Arheologii cat si Detectologii vor avea un venit lunar si regulat cu toate drepturile aferente.
Si in primul rand o sa dispare ura dintre cele doua tabere ba chear avem speranta ca va fi o colaborare armonioasa si fructoasa.
Acum va lasam pe voi dragi cititori sa mai gasiti si alte drepturi si obligati in deplina armonie care sa fie trecute in viitoarea petitie.
Noi Detectologii impreuna cu noii nostri pretini si colegi ne-am pus la o sueta si nu ne mai sta mintea la petitii.
Atentie sa fiti onesti si folositi un limbaj cat mai academic in postari daca vreti sa nu fiti banati (ca sa inteleaga si fratii nostri arheologi, adica stersi).
Fratia Arheo-Detecto-ologi.