Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

pratmin

/ #187 Care este problema voastra domnilor?

2014-02-13 17:27

Nu va inteleg supararile domnule Toader. Noi ducem la muzeu obiecte descoperite (nu neaparat cautate) pe banii nostri, (sunt foarte multe donatii in ultimii 2 ani) si nu va convine. Odata cu predarile efectuate, aducem informatii cu privire la locul, adancimea, poze cu groapa facuta, coordonate GPS cateodata si dvs. spuneti ca distrugem contextul arheologic?
In ceea ce priveste contextul arheologic, cum stam cu siturile arheologice pe care le avem deja in RAN in acest moment? Multe dintre ele sunt in paragina, altele in terenuri arabile, din unul cel putin vad zilnic cum se extrage lut pentru constructii, pe altele se construiesc locuinte noi cu aprobare (de la cine?)
Inteleg faptul ca suntem (noi, cei cu detectoare si mergem in weekend pe dealuri sa ne hranim sufletul) o amenintare pentru dumneavoastra, domnilor, care stati in birouri si nu gasiti mai nimic pe teren. Ceea ce nu inteleg este de ce nu faceti o petitie pentru o colaborare intre dumneavoastra, distinsi domni arheologi si noi, cei care avem aparatele dar mai ales avem dorinta de a descoperi ceva interesant si placerea de a colinda.
Multi dintre noi am facut deja primul pas si avem o colaborare cu arheologi (in sensul predarilor, donatiilor) si ne bucuram cand primim multumiri de la reprezentantii muzeelor si avem procesele verbale de donatie sau predare, pe care le punem la dosar.
Haideti sa fim cu totii romani in primul rand, iar daca vrem sa descoperim istoria sa respectam cu totii legile.
Astept si eu scuzele publice catre colegul Iulian Enache, pentru acuzatiile aduse.

Cu respect pentru toti colegii dumneavoastra care nu au semnat aceasta petitie.