Petitie impotriva RATP Iasi

Elena

/ #9 Titlul petiției este nepotrivit

2014-02-02 13:49

Așa cum spunea și Cristiano85, nu numai RATP-ul este de vină, ci și călătorii lui. Eu am întâlnit doar cazuri fericite, controlorii își făceau treaba bine, erau înțelegători, scoteau din autobus, la discutat pe cei prinși fără bilet, fără scandal și nervi. Șoferii au fost la fel, înțelegători și s-a întâmplat de multe ori să fug după autobus și să mă aștepte. Important este să vă vadă că fugiți după autobus. Sunt și ei oameni și nu au vedere în 1000 de locuri. Autobusele proaste nu sunt din vina lor, deci apreciații că totuși conduc bine. Și dacă pun o frână mai bruscă, din nou, nu e vina lor. Poate acea frână a salvat și integritatea autobusului și pe voi/noi, călătorii, de câteva zgârieturi și o sperietură urâtă. Frecvența autobuselor nu-mi place nici mie, de aceea cu abonament, am învățat să le schimb de o gramadă de ori ca să ajung la timp și să mă mișc mai repede. Uite asta mi-ar placea - să putem să schimbăm autobusele și într-un interval de o oră sau ceva de genul, să putem călători cu același bilet, nu să compostăm mai multe într-un interval foarte scurt. Mi se pare că în București este ceva asemănător. Sistemul din Timișoara din nou, este foarte frumos, îți spune în câte minute vin autobusele și au carduri, si nu bilete. Mi-ar plăcea și rute noi, pentru că sunt foarte multe regiuni din Iași care nu au legături bune. Pe scurt, nu sunt împotriva RATP, ci cred că necesită multe îmbunătățiri, dar nu la calitatea oamenilor care conduc sau controlează, ci la calitatea mașinilor achiziționate. Dacă am avea puțin mai multă demnitate să nu mai cumpărăm second hand, care mai degrabă e fourth hand :)), nu am mai fi nemulțumiți. Părerea mea.