Cetatenii discriminati de presedintele Basescu ii cer demisia


Musafir

/ #24273

2014-01-18 11:51

TERMEN: 30 aprilie 2013
Dan Voiculescu, prezent la proces, cere instantei sa-l audieze pe presedintele Traian Basescu, impreuna cu fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu si comisarul european Dacian Ciolos. Instanta a ramas in pronuntare si a amanat cauza.
Tribunalul Bucuresti - Voiculescu este audiat. Judecata va fi reluata abia peste o luna

TERMEN: 28 mai 2013
Voiculescu a facut declaratii in fata instantei. La întrebările puse de judecătoarea Graţiela Constantin şi de procurorul de şedinţă, Dan Voiculescu a repetat în mai multe rânduri că nu a avut nicio implicare în privatizarea ICA şi că nu a avut relaţii speciale cu ceilalţi inculpaţi din dosar, inclusiv cu Gheorghe Mencinicopschi şi Sorin Pantiş. Voiculescu a mai spus ca acuzaţiile pe care i le aduce DNA în acest dosar sunt 'superstiţii şi poveşti'. // Judecarea a fost amanata cu o luna.
Tribunalul Bucuresti - Magistratii au anuntat data ultimului termen al dosarului

TERMEN: 27 iunie 2013
Magistratii Tribunalului Bucuresti au anuntat ca pe 29 august va fi ultimul termen al dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare si le-au pus in vedere avocatilor sa pregateasca pledoariile finale pentru acea data, potrivit Agerpres. Tribunalul Bucuresti l-a audiat pe inculpatul din acest dosar, Nicolae Vlad Savulescu, fost director al Directiei Privatizare din cadrul Agentiei Domeniilor Statului in perioada 2002-2005. Detalii aici: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-esential-15079415-tribunalul-bucuresti-ultimul-termen-dosarului-privatizarea-ica-dan-voiculescu-29-august.htm
Tribunalul Bucuresti - Instanta a finalizat dezbaterile in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare

TERMEN: 29 august 2013
Instanta Tribunalului Bucuresti a finalizat dezbaterile in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) si urmeaza sa pronunte sentinta pe data de 12 septembrie. La ultimul termen de judecata, instanta a audiat ultimii doi martori propusi de aparare, dupa care a constatat ca cercetarea judecatoreasca este finalizata si a ascultat pledoariile finale ale acuzarii si apararii. Dan Voiculescu a aratat, in ultimul cuvant, ca in opinia sa exista doua nereguli in ceea ce priveste ancheta si acuzatiile din acest dosar. O prima neregula semnalata de acesta a fost aceea ca, pe parcursul urmaririi penale, el nu ar fi fost chemat niciodata in fata anchetatorilor pentru a da declaratie, in contextul in care, sustine Voiculescu, toate celelalte persoane ar fi fost intrebate in legatura cu persoana sa de catre anchetatori. O a doua neregula semnalata de Voiculescu judecatorului de caz ar fi aceea ca, in opinia sa, nu exista nicio proba si niciun indiciu direct sau indirect care sa dovedeasca acuzatiile ce i se aduc, respectiv nu exista martori, inregistrari telefonice sau ambientale ori documente care sa dovedeasca acuzatiile ce i se aduc de cate anchetatori. Voiculescu a mai vrut sa arate ca procurorul de caz a folosit sintagma "telepatie" in rechizitoriu pentru a face conexiunea intre el si ceilalti inculpati, dar nu si-a mai dus ideea la bun sfarsit, fiind intrerupt de judecator. Procurorii DNA au cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Voiculescu, fara a individualiza insa pedeapsa.
Tribunalul Bucuresti - Instanta a amanat sentinta

TERMEN: 12 septembrie 2013
Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 26 septembrie pronuntarea in dosarul lui Dan Voiculescu.
Tribunalul Bucuresti - Sentinta: Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare. Sentinta nu este definitiva

TERMEN: 26 septembrie 2013
Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi civile de catre Tribunalul Bucuresti in dosarul de coruptie privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Sentinta, care a venit la peste 1.700 de zile de la trimiterea in judecata, nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a declarat ca va ataca in apel sentinta pronuntata de Tribunalul Bucuresti. Aceasta prima sentinta a fost data de Tribunalul Bucuresti dupa ce dosarul lui Voiculescu s-a plimbat de la Tribunal la Inalta Curte si invers de mai multe ori ca urmare a demisiilor repetate ale fostului lider PC din Parlament. Celelalte condamnari in dosar: 6 ani de inchisoare pentru Gheorghe Mencinicopschi - director general si membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti, Corneliu Popa - director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, Sorin Pantis - director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti, Sandu Jean-Catalin - administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firma din grupul GRIVCO), Vlad-Nicolae Savulescu - director al Directiei Privatizare - Concesionare a A.D.S. 5 ani de inchisoare pentru: Gheorghe Sin - membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene - cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti.
Curtea de Apel Bucuresti - Primul termen in apel

TERMEN: 5 februarie 2014
* Data primului termen de recurs este orientativa, pana la preluarea dosarului spre judecare de catre Curtea de Apel Bucuresti.



ASTA E AUTORUL PETITIEI....