Abuzurile din Romania trec oceanul

Zsiman Iakab

/ #11700 Panică în Ardeal: Noua legislaţie permite vânzarea pământului către unguri cu tot cu iobagi

2014-01-10 13:51

Terenurile agricole vor putea fi vândute către străini cu tot cu locuitorii satelor alăturate, care vor fi legaţi de glie! Astfel declară mai mulţi specialişti în drept feudal, niciunul dintre ei ungur, însărcinaţi cu modificarea legislaţiei după ce preşedintele Băsescu a respins forma actuală a documentului.

“Statul român ar scăpa astfel de grija mai multor mii de săteni nemulţumiţi, care ar deveni iobagii noului proprietar şi, implicit, responsabilitatea sa în totalitate”, spune vicontele Ülep Banffy al XIX-lea, patriot român şi membru al comisiei de revizuire. “Vom oferi cumpărătorilor super-promoţii: 2 sau chiar 3 familii de iobagi sănătoşi la fiecare parcelă. La aşa un chilipir, proaspeţii grofi şi ciocoi, care cu siguranţă nu vor fi unguri, nici nu mai au nevoie de subvenţii pentru agricultură. Mai taie statul o cheltuială.”

“Magyarország győztes… pardon, România are doar de câştigat dacă reinstituim iobăgia!”, a conchis juristul. “Sper ca domnul Băsescu să nu fie féleszű şi să aprobe de îndată noua lege, ca investitorii străini, în niciun caz unguri, să poată lua zeciuială de la şerbii lor încă de anul acesta.”