Abuzurile din Romania trec oceanul


Musafir

/ #10565

2014-01-10 11:28

Abuzurile asupra statului de drept pe care le suportam in Romania de dupa decembrie 1989.
In cei peste 25 de ani trecuti de la Revolutia Romana , catalogata ca fiind cea mai dura si sangeroasa din Europa si posibil din lume , personal ca si majoritatea dintre cetatenii onesti nu am cunoscut "binefacerile " schimbarii politice precum si economice.
De la datorie economica ZERO , am ajuns in anul de fata la o datorie de peste 20 milioane Euro , ceea ce inseamna o mare greutate a trai , o dificila perioada de a suporta SACRIFICIILE , fara a primi nimic ...
De la o industrie , care se descurca cu unele unicate mondiale in 1989 , s-a ajuns prin privatizari ( unele impuse de catre Fondul Monetar International) ducand la inchiderea acestor capacitati de productie , disponibilizarea a zeci de mii de oameni , care cu pregatirea tehnica de inalt nivel , au participat la achitarea datoriei externe pana in decembrie 1989.
Dat fiind inchiderea multor unitati de productie , Romania fiind si ea afectata de criza economica din 2009 , guvernele care s-au succedat nu au gasit alte "solutii" decat de a se trece la taieri salariale , a pensiilor precum si ajutoarelor pentru copii , iar asta in momentele in care guvernantii si parlamentarii PDL majoritari , contribuiau din plin la "bunastarea lor" , fiind constienti ca pana la urma se va afla ADEVARUL.
Astazi , cu toate ca guvernul Ponta a semnalat de aproape un an multe tunuri economice , pe care le-au dat cei aflati temporar la guvernare , institutiile abilitate de a face justitie - Directia Nationala Anticoruptie , Curtea Constitutionala a Romaniei precum si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie , nu se intampla NIMIC , aceste institutii nu se misca si iau pozitie de marile dosare de SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE , fapt pentru care in decembrie 1989 a fost condamnat si executat Nicolae Ceausescu.
Ce se asteapta , schimbarea poate a "cozilor de topor" care mai sunt inca in functii , de pe vremea aceea si care sunt invatati sa plece capul , sa grabeasca "rezolvareea" nu a dosarelor dictate politic de la Palatul Cotroceni.
Daca se doreste ca justitia sa fie echidistanta , atunci nu trebuie sa se amestece NIMENI , chiar nici presedintele Romaniei .
Presedintele Romaniei nu poate pune la indoiala a "statului de drept" atata vreme cat in vara anului 2013 nu a tinut seama de votrurile a peste 7,4 milioane cetateni romani , care s-au prezentat la vot si au votat PLECAREA din functia de presedinte .
Daca la alegerea , ca presedinte au fost de ajuns numai 30-40000 voturi peste celalt candidat , la Referendum in 2013 nu au fost deajuns cele 7,4 milioane pentru DEMITEREA PRESEDINTELUI.
Legea trebuie sa fie egala pentru toti , fara nici un fel de drepturi sau imunitate pentru orice cetatean din Romania , indiferent de pozitia sociala pe care o ocupa.